Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bekräftat: Kulturen in i nyhetstidningen

Publicerad: 20 september 2012, 09:21

SvD:s chefredaktör Lena K Samuelsson.

Foto: Jons Eltes.

Som Resumé tidigare avslöjat försvinner kulturdelen som egen rygg i Svenska Dagbladet. SvD kommer att ha två distinkta tidningar i alla kanaler – en huvudtidning med opinion, nyheter och kultur, samt en affärstidning där också sporten ingår. Dessutom finns planer på en betalmodell i New York Times-tappning.


Ämnen i artikeln:

SvD

SvD informerade medarbetarna på förmiddagen i dag om den nya tidningen som nu ska utformas.

Det blir två ”distinkta” tidningar – en huvudtidning och en affärstidning – på samma sätt som på nätet med SvD.se och Nliv. Sporten kommer att få sin plats i affärstidningen.

– Vi lämnar därmed de tre delarna, säger informationschefen Björn Hygstedt.

SvD planerar också betalmodeller, inspirerade av New York Times där man får ett visst antal klick innan man måste börja betala. Av detta ska det bli tre olika betalpaket: Ett som heter Svd.se-paketet, ett som rör hela digitala grundutbudet och ett tredje som heter SvD Premium med papperstidningen alla dagar.

I eftermiddag kommer medarbetarna att informeras om detaljerna kring omorganisationen och den bantade redaktionen. Svenskan väntas banta personalstyrkan med ett 60-tal anställda, varav 40 på den redan hårt slimmade redaktionen.

Facket planarar en motaktion, som Resumé berättade i morse.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SvD

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.