Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bekräftat: TV4-sportankare del av Expressen-satsning

Publicerad: 15 april 2013, 07:33

Resumé kunde i förra veckan berätta att TV4:s sportankare Anna Jernberg Carlson har sagt upp sig för att förstärka Expressens tv-satsning. Nu står det klart att hon och Expressens politiske reporter, Niklas Svensson, blir programledare för nya programmet Primetime.


Ämnen i artikeln:

ExpressenTV4Niklas Svensson

Anna Jernberg Carlson har tillbringat 13 år på TV4.

Hon gav följande  kommentar i fredags angående uppgifterna om att hon ska lämna TV4:
”Efter  13 år på TV4 har jag bestämt mig för att börja frilansa och hoppas på  många olika uppdragsgivare, mer än så vill jag inte kommentera.”

Nu står  det alltså klart att hon tillsammans med Expressens politiske reporter,  Niklas Svensson, blir programledare för nya programmet Primetime.

Expressen direktsänder nyheter, nöje och sport mellan 18:30-23:00.
–  Expressen TV har sänt live från pågående nyhetssändningar dagtid under  ett par år nu. Med satsningen på Primetime tar vi våra livesändningar  till en helt ny nivå. Genom att sända på kvällstid når vi den stora  publiken som är inne på Expressen.se under den tiden, säger Anna  Rastner, redaktionschef för Expressen Digitala Medier i en kommentar.

Primetime  spelas in i Expressens nya tv-studio. Programmet ska gästas av  alltifrån artister och politiker till olika aktuella personer.

Expessen  fördjupar också samarbetet med TV4 och TV4 News och ska bland annat  visa väderprognoser från TV4. Primetime ska även ta upp TV-nheter samt  nyhetsinslag från TV4:s lokala stationer.

Expressen samarbetar med  TV4 News och Nyhetsbolaget sedan tidigare när det bland annat gäller  direktsända nyheter och samproduktion av program – till exempel politikerprogrammet Pihlblad & Svensson som precis haft premiär.

– På  TV4 märker vi ett stort engagemang från  tittarna för vårastarka  nyhetsprogram i broadcast, även utanför själva sändningen. Expressen har  ett stort digitalt fönster med sin nyhetssajt, och vi får genom ett  utökat samarbete ännu större möjlighet att fånga upptittarnas  intresse, säger Viveka Hansson, programdirektör för nyheteroch  samhälle på TV4 i en kommentar.

Så här sade Expressens chefredaktör  Thomas Mattsson angående Resumés uppgifter om att Anna Jernberg Carlson  blir en del av Expressens tv-satsning.
– Vi kommenterar aldrig det  som spekuleras om satsningar, nedläggningar, rekryteringar eller  uppsägningar – det florerar hela tiden rykten, så det blir ohållbart att  förhålla sig till annat än det som vi själva kommunicerar.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

ExpressenTV4Niklas Svensson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.