Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Belinda slår tillbaka mot ”Fittstim”-kritiken

Publicerad: 14 februari 2014, 11:48

Programledaren, journalisten och författaren Belinda Olsson har fått utstå hård kritik för programmet ”Fittstim – min kamp”. Hon har kallats alltifrån ytlig till antifeminist. Hon slår nu tillbaka mot kritiken.


Ämnen i artikeln:

SVTBelinda Olsson

DI Weekend uppger att ”Fittstim –  min kamp” retade upp folk redan innan det sändes eftersom man ställde  sig frågan om Feminismen har spårat ur.

Då programmet väl drog igång ansåg många att det ”befäster nidbilder, fastnar i klichéer och förlöjligar kvinnorörelsen.”

Belinda  Olsson tycker att kritiken är väl tuff. Hon är också förbannad över att  man anser att programmet är antiintellektuellt och därmed inte borde få  göras.

– Jag tycker att det finns ett visst folkförakt i det. Vilket  kanske bottnar i att många feminister idag har sin bas i det akademiska.  Det är klart att man kan göra tv-program där man diskuterar Simone de  Beauvoir i en timme. Men det kan någon annan få göra, säger hon till DI  Weekend.

Hon uppger att hon ändå är stolt över serien.
– Det  finns säkert saker jag hade kunnat göra annorlunda. Men jag måste säga  att mina program var oerhört genomtänkta och ingen hade tittat om jag  gjort dem som kritikerna ville, säger Belinda Olsson till DI Weekend.

Hon  beskriver också att hon ville väcka en feministisk debatt genom programmet och nå ut till tjejer  och killar som man kallar antifeminister som kan ha blivit  bortskrämda av boken ”Fittstim” och dess akademiska språk.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

SVTBelinda Olsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.