Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bella Levy: ”Superintensiv sommar på redaktionen”

Publicerad: 29 juli 2016, 12:37

Bella Levy på Expressens redaktion.

Foto: Pressbild

Tragiska händelsen i Nice, kuppförsök i Turkiet och Pokémon-bonanza. Nyhetstorkan är långt borta för Bella Levys redaktion på Expressen TV. – Det har inte gått att hålla sig borta, säger hon.


Ämnen i artikeln:

TVExpressen.seBella LevySommarTv-branschen

Bella Levy tillträdde som chef på Expressen TV för drygt ett år sedan. Hon hade då arbetat på Expressen i tio år, bland annat som nöjeschef, reporter, programledare och webbredaktör.

Vi frågade hur sommaren ser ut för hennes del.

Vad gör du i sommar?
Den här sommaren har mest handlat om att vara med min familj så mycket som möjligt och även träffa släkt och vänner. Sedan har det faktiskt varit en hel del arbete på grund av sommarens tragiska händelser, då går det inte att hålla sig borta.

Vad läser du i hängmattan?
Mail och scrollar Facebook och Instagram. Som så många andra har jag haft någon slags vision om att läsa lite böcker under semestern, men med små barn är det svårt.

Hur stort är högtrycket på Expressen TV:s redaktion i sommar?
- Vi har haft en superintensiv sommar på redaktionen. Efter fotbolls-EM hände den tragiska terrorattacken i Nice, där vi självklart var på plats snabbt och rapporterade dygnet runt, och efter det hände kuppförsöket i Turkiet. Och sedan den hemska skjutningen i München. Vi har haft utsända i bland annat Irak, Turkiet, Frankrike och USA. Självklart har vi också rapporterat om allt från Pokemón-bonanza till “Så håller du myggen borta”- lifehacks till väder.

Vad händer härnäst?
– Vi skickar en stor delegation till OS i Rio de Janeiro, Brasilien, där Expressen TV storsatsar. Jag ser verkligen fram emot de kommande veckorna, alla som ska bevaka OS på ett eller annat sätt är så ambitiösa och fantastiska. Någon nyhetstorka är det inte tal om i sommar och de vikarier som jobbat har verkligen fått uppleva hur det är att vara på en kvällstidning med allt vad det innebär: teamwork och tempo.

Hur ser hösten ut?
– Vi kommer bland annat bevaka det amerikanska valet. Under sommaren har vi gjort bra sändningar kring konventen och när alla nu är tillbaka från semester och ledigheter så steppar vi upp. Samarbetet med CNN intensifieras. Vi kommer att fortsätta skapa nya studior, testa ny teknik och utveckla framtidens nyhetstv. Det blir en galet intensiv men rolig höst.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.