Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bemanningsbolag skär ned – hälften kan få gå

Publicerad: 3 juni 2015, 11:52

Hälften kan få gå när Kompetens i Skåne skär ned på personalstyrkan.

Halva personalstyrkan kan få sluta när Kompetens i Skåne, Bonniers bemanningsbolag för Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad, gör nedskärningar. Det enligt uppgifter till Dagens Media.

Ämnen i artikeln:

Anette ÖstergrenSydsvenskanHelsingborgs DagbladKompetens i Skåne

MW

Mika Wallgren


Enligt uppgifter till Dagens Media kan så många som hälften av de fast anställda med garantilön få gå när Kompetens i Skåne ska spara pengar. I framtiden ska bara 13 av dagens 27 medarbetare finnas kvar.

– Att det skulle bli någon typ av neddragning var väntat, däremot var omfattningen oväntad, säger Rebecka Sjöberg, ordförande på SJF-klubben på KIS, till Dagens Media.

Det är framförallt minskad efterfrågan på personal från HD/Sydsvenskan som ligger bakom nedskärningarna.

– Vårt förslag är helt enkelt lagt utifrån HD:s och Sydsvenskans estimat. Vi har förhandlat idag och har satt up två nya förhandlingstillfällen. Det vi har aviserat är uppsägningar på grund av arbetsbrist, men det kan vara så att folk säger upp sig själva eller att vi gör specifika uppgörelser med någon, säger Anette Östergren, vd för KIS, till Dagens Media.

Tidigare i maj skrev Resumé att sammanslagna HD/Sydsvenskan har känt av den gradvis försämrade annonskonjunkturen i print. Det första tertialet 2015 har bolaget dragit in 20 miljoner kronor mindre än budgeterat. För helåret har intäktsprognosen sänkts med 50 miljoner kronor, enligt Medievärlden.

– Så vi ska vidta ett antal åtgärder för att se över kostnaderna, sa den avgående vd:n Lars Dahmén till sajten.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev