Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bemanningsföretag istället för vikarier

Publicerad: 8 februari 2011, 14:13

TV4:s lokala nyhetsredaktioners ledning har beslutat att byta ut sina vikarier till inhyrd arbetskraft från bemanningsföretag. De som nu är vikarier på TV4 ska i första hand få jobba kvar tills kontrakten löper ut skriver Journalisten.


Foto: Andreas Elgstrand

Beslutet, som gäller alla TV4:s lokalredaktioner och berör ungefär 100 personer, går inte hem hos Eva Nilzon, som är fackligt ombud.

– De har lämnat besked till våra vikarier om att de inte kommer förlänga deras kontrakt och för många blir det väldigt ledsamt förstås, säger hon till Journalisten.se.

Hon tror att beslutet kommer att leda till en försämrad arbetsmiljö och skapa en osker situation. Till Journalisten säger Eva Nilzon:

– Det finns en massa inbyggda problem i detta. Eftersom arbetsgivaren inte lyssnade på oss vid förhandlingen så försöker vi nu belysa detta som en arbetsmiljöfråga. Vi får försöka göra en insats så att både vi och de från bemanningsföretagen har det bra. Där har inte arbetsgivaren varit så intresserade hittills för att förhindra att det blir vad man kallar för A- och B lag.

Facket har nu vänt sig till förbundskansliet för att fråga om de vill ta förhandlingen till en central nivå. Nu har de några dagar på sig att besluta sig för om de vill ge sig in i förhandlingarna.

Annonser finns redan på bemanningsföretaget Mediekompetens där de söker videoreportrar över hela landet

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.