Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Benkö till UNESCO-jury

Publicerad: 23 oktober 2014, 11:39

UNESCO grundade "Guillermo Cano World Press Freedom Prize" år 1997 till minne av den mördade journalisten med samma namn. Nu har juryn fått fem nya medlemmar, varav Sveriges Radios vd Cilla Benkö är en av dessa.


– Det känns roligt att få vara med i detta viktiga internationella sammanhang och lyfta fram en person som i vardagen kämpar för en fri press, säger Cilla Benkö i en kommentar.

Syftet med priset är att varje år uppmärksamma en person eller organisation som har bidragit till ökad pressfrihet i världen – nästa pris delas ut i samband med World Press Freedom den 3 maj

– För Sveriges Radio är korrespondentverksamheten och utrikesbevakningen prioriterade men jag tycker att det är minst lika viktigt att också verka för bättre förhållanden för de inhemska journalister som finns i de länder vi besöker och bevakar, säger Cilla Benkö i en kommentar.

Priset ligger på 25 000 dollar.

Övriga nya ledamöter är följande:
Clovis Rossi – redaktör för brasilianska Folha de Sao Paulo
Chadia Khedir – chef för tunisiska public service-kanalen Watania2
Maria Moukrim – marockansk journalist och en av grundarna till den första oberoende tidningen i Marocko, Assahifa
Jacques Pauw – exekutiv producent på sydafrikanska SABC

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.