Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Berlusconi väljer svenska Clipsource

Publicerad: 13 oktober 2016, 08:45

Spanska Mediaset - som ägs av Silvio Berlusconi - har släppt en ny digital presstjänst, byggd av svenska Clipsource.


Ämnen i artikeln:

Silvio Berlusconi

I det nya pressrummet får journalister och andra professionella användare tillgång till pressmeddelanden, programkataloger, förhandsvisningar och klipp.

Presstjänsten är baserad på Clipsources ny plattform som möjliggör enklare och snabbare spridning av innehåll eftersom den är direkt integrerad med kanalernas befintliga content management system och arbetsflöden. Gränssnittet är responsivt vilket gör det enkelt för både pressansvariga och journalister att använda tjänsten i mobilen.

– Att få detta förtroende från Mediaset bevisar att vi har tänkt rätt i vår ambition att förenkla mediehusens komplexa arbetsflöden. Detta är vår första kund i Spanien, men vi för diskussioner med många andra spanska mediehus och hoppas kunna lansera flera framöver, säger Johan Wiklund, vd för Clipsource i ett pressmeddelande.

Clipsource är en molnbaserad, modulär plattform för intelligent hantering av pressrum, mediakataloger, förhandsvisningar, klippdistribution och tablå/EPG-distribution.

Mediaset España grundades 1989 och är det ledande kommersiella TV-huset i Spanien. Bland kanalerna finns bland annat: Telecinco, Cuatro, Factoría de Ficción, Boing, Divinity, Energy och Be Mad TV.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Silvio Berlusconi

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.