Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bernie Sanders dominerar på Facebook

Publicerad: 10 mars 2016, 09:09

Bernie Sanders regerade på Facebook i Februari.

Foto: Pressbild/Colourbox

Växte mer än Trump på det sociala nätverket i februari.


Ämnen i artikeln:

Bernie SandersFacebookHillary ClintonDonald Trump

Februari var en viktig månad för presidentkandidaterna med flera primärval. Medan Donald Trump har dominerat i medierna den senaste tiden var det enligt Adweek demokraternas Bernie Sanders som vann kampen på Facebook.

När Facebook mätte hur ett ämne växte under februari var Bernie Sanders större än Super Bowl. Det enda ämne som växte mer var frasen "Alla hjärtans dag". Hillary Clinton dök inte ens upp på kartan.

Hur mycket det påverkar en kampanj att vara omtalad på Facebook är svårt att avgöra, men strax efter att hans namn tagit fart på Facebook tog Bernie Sanders under tisdagsnatten hem en viktig seger i Michigan.

Tyckare har länge påpekat att Bernie Sanders är mer passionerade än Hillary Clintons och att det skulle kunna påverka hur mycket de försöker propagera för honom på internet. Det skulle kunna förklara varför Bernie Sanders 3,2 miljoner fans på Facebook kunde skapa ett så högt tryck trots att Hillary Clinton bara ligger strax efter med 2,8 miljoner fans.

Sanna Wolf-Watz

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.