Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bernt Hermele borta från Newzglobe

Publicerad: 22 november 2010, 10:01

Chefredaktören Bernt Hermele har tagit time out från nyhetssajten Newzglobe. – Jag är sjukskriven i två veckor, säger han. Enligt vad Resume.se erfar pågår en diskussion om sajtens inriktning.


Ämnen i artikeln:

Bernt Hermele

Bernt Hermele. Foto: Resumé.

I våras lämnade Bernt Hermele Realtid.se för jobbet som chefredaktör på
Newzglobe.com, tidigare Ment.se. Han fick en lön på 55 000 kronor i månaden och har kört en tuff journalistik med bland annat namngivning av brottsmisstänkta.

Men nu är han borta från sajten.

– Jag är sjukskriven i två veckor för ryggproblem. Jag har inte sagt upp mig och är så vitt jag vet inte uppsagd, säger Bernt Hermele.

Kommer du att komma tillbaka som chefredaktör efter sjukperioden?
– Ja, det räknar jag med.

Bernt Hermele har aldrig någonsin tidigare varit sjukskriven, och det finns uppgifter om en intern diskussion om sajtens framtida inriktning.

Ägaren Stefan Lidzell säger dock att det inte handlar om något annat än en vanlig sjukskrivning, för ryggproblem.

Kommer han tillbaka som chefredaktör sedan?
– Ja, han kommer tillbaka, säger Stefan Lidzell.

Newzglobe hette tidigare Ment (Månadens entreprenör), ett bolag som fick hård kritik för sitt sätt att sälja annonser och ofta hamnade i domstol. Bolaget hade tolv miljoner i vinst, men lades ner när verksamheten flyttades över i Newzglobe.

Skatteverket misstänker att ägaren Meraj Syed plundrat Ment på vinsterna med falska fakturor. Meraj Syed flyttade i fjol till Dubai och sålde i augusti Newzglobe till vd Stefan Lidzell.

Newzglobe har inte haft någon ansvarig utgivare, vilket kom som en överraskning för chefredaktör Bernt Hermele när Resumé avslöjade bolaget förra månaden. Stefan Lidzell säger nu att han fåttt utgivningsbevis, och Lidzell står som ansvarig utgivare.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Bernt Hermele

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.