lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bert Karlsson ilsknar till: ”SR censurerar sommarprat”

Publicerad: 25 juli 2016, 07:56

Bert Karlsson får tona ned sitt sommarprat.

Foto: Wikimedia Commons

Nöjesprofilen Bert Karlsson får inte prata om romer eller lata svenskar i sitt sommarprogram. Då sätter Sveriges Radio stopp.

Ämnen i artikeln:

Bert KarlssonSommar i P1SRSveriges Radio

Julia Lundin

julia.lundin@resume.se


Resumé berättade tidigare om tv-profilen och kulturhistorikern Edward Blom vars sommarprogram ändrades av SR då han ville prata om alkoholrus. Nu tvingas Bert Karlsson ändra i sitt manus, där han bland annat skulle prata om romer, rasism och lata svenskar, skriver Kvällsposten.

Bert Karlsson ville bland annat ta upp sin tid som politiker i Ny Demokrati. Han ville i programmet även rikta kritik mot förre statsministern Ingvar Carlsson och Bo Dockered, tidigare ordförande i Lantbrukarnas riksförbund. Den sistnämnde gjorde enligt Karlsson att han fick lägga ned sin dåvarande flyktingförläggning på 90-talet. ”Långsint och bittert” skriver SR i en kommentar.

Bert Karlsson anser att ändringarna är censur.

– Det är synd att man är så rädd hela tiden. De är för tamt i de här sammanhangen och jag har ju till och med censurerat mig själv, säger han till Kvällsposten.

Producent Kerstin Brunnberg Josäter menar att programmet ännu inte är klart.

– Det här programmet ska som alla andra program följa Sveriges Radios programregler om opartiskhet, saklighet och icke gynnande, säger hon.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev