Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bert Willborg död

Publicerad: 30 maj 2011, 13:15

MTG:s informationsdirektör Bert Willborg har avlidit efter en lång och tuff kamp mot cancern. Han hade under 20 år en rad viktiga roller i Stenbecksfären och blev 55 år.


Ämnen i artikeln:

MTG

Bert Willborg. Foto: Karin Törnblom/MTG.

Bert Willborg var i själen en äkta murvel som älskade redaktionsstressen och nyhetsjakten. Han var stjärnreporter på Aftonbladet och under många år dess USA-korrespondent. Han produktivitet var enorm och läsaren kunde hitta Willborgs artiklar på bästa nyhetsplats, sporten och nöjet – en och samma dag.

Han var en av de unga tidningsmänniskor som vann Jan Stenbecks gillande. Under Jörgen Widsells ledning jagade Bert Willborg nyheter åt den fräcka satirtidningen Z. Ett klassiskt Bert-scoop var när han hittade Pär Nuders hemliga kvarglömda regeringspapper efter ett besök på Café Opera.

Bert Willborg fick sedan leda en rad experimentverksamheter innan Kinneviks mediedivision styrdes upp till noterade MTG. Han startade sajten Everyday.com innan it-boomen tog fart och var en tid Jan Stenbecks kunskapare i Stockholm. Mogulen och murveln kunde talas vid flera gånger om dagen.
Under några år ledde Bert Stenbecks seglingsprojekt Victory Challange och bodde då under några år i Auckland på Nya Zeeland.

Han blev sedan informationschef för TV3 och befordrades till informationsdirektör för MTG under Hans-Holger Albrecht. Hans kontaktnät var gigantiskt och han hade koll på det mesta som rörde sig i Stockholms mediekretsar, trots att han jobbade från London.

Bert var oerhört lojal med sitt uppdrag och omöjlig att locka ur några hemligheter. Men han var alltid murvel och uppskattade alltid ett avslöjande, även om det ”drabbade” honom själv. Under de senaste åren har Bert Willborg fört sitt livs tuffaste kamp, en match han visste att han inte kunde vinna. För fyra veckor sedan träffades vi i Stockholm för en intervju med koncernchefen. Bert var blek, tunn, men skämtade om att han fått tillbaka håret. Och han hade glimten i ögat.

Fotnot:   Efter vår första publicering i förmiddags kom det till vår kännedom att alla Bert Willborgs anhöriga ännu inte underrättats. Vi tog därför bort artikeln tills så skett. Vi ber om ursäkt för att vi var för snabba med ett så sorgligt besked. Men vi tror att Bert skulle ha förstått./Redaktionen

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.