Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Beskedet: För stark för TV4:s Gladiatorerna

Publicerad: 14 november 2014, 07:46

Boxaren Lucy Kiebler skulle medverka i TV4:s Gladiatorerna på lördag, men dumpades en vecka för inspelningen. Orsaken hon är för stark. Camilla Läckberg hämnades på Leif GW Persson genom att skicka en prenumeration av "Min Häst". Twitter får skräpranking av kreditvärderingsinstitut. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Beskedet: Hon är för stark för TV4:s Gladiatorerna
Lucy Kiebler var uttagen till TV4:s Gladiatorerna, men produktionen dumpade henne bara en vecka före inspelningen av avsnittet som skulle gå nu på lördag.
Hon var för stark, enligt Aftonbladet.
Lucy Kiebler är en elitsatsande boxare som sökte nya utmaningar.
Hon flyttade boxningsmatcher och annat för att kunna fokusera på programmet och nu rasar hon över beskedet.
– Man kan inte leka med elitidrottare så här utan att be om ursäkt, säger hon till Aftonbladet.
Hon uppger också att beskedet var att skaderisken skulle vara för stor för Gladiatorerna och att det inte skulle bli någon bra tv om hon presterade för högt.
Hon berättar också att man i början av fystesterna fick skriva på ett kontrakt om att man själv ansvarar för eventuella skador, medan resten av överenskommelsen var muntlig.
Den exekutive producenten på TV4, Pelle Porseryd, vill bara kommentera i generella termer.
– Det låter som en intressant anledning. Generellt sett väljer vi de utmanarna som är bäst lämpade för programmet. Vi tar hänsyn till massa olika aspekter. Man måste vara allsidig, och inte för lätt eller för tung för att klara av olika grenar., säger han till Aftonbladet.

Camilla Läckbergs hämnd – en prenumeration till Leif GW
Kriminologen, medieprofilen och författaren Leif  GW Persson har öppet kritiserat Camilla Läckbergs författarskap och jämfört hennes böcker med tidningen "Min Häst" i samband med en intervju i Dagens Industri.
I Hellenius hörna idag kommer hon att berätta hur hon ville hämnas på honom – ordagrant.
– Jag beställde en årsprenumeration av "Min häst" och skickade till hans kontor på Rikspolisstyrelse, säger hon i fredagens "Hellenius hörna" i TV4.
Leif GW Persson var dock inte sen att svara:
"...hon skriver som Nicke Lilltroll pratar."
– Så klart att jag blev skitsur, säger Camilla Läckberg till Expressen.

Lund vill stoppa reklam i offentliga miljöer
Kommunen måste ta fram en plan för att begränsa reklam i den offentliga miljön. Det anser kommunstyrelsen som därmed röstade ja till vänsterpartisten Mats Olssons motion i veckan.
"I ett demokratiskt samhälle borde medborgare slippa att få budskap upptryckta i ansiktet och nerkörda i halsen", står bland annat i motionen.
Så står det i Mats Olssons (V) motion.
Han menar att Citytunneln i Malmö är ett föredöme och ger en katedralliknande känsla – där finns ingen reklam.
Christer Wallin, moderat och andre vice ordförande i kommunstyrelsen gillar dock inte förslaget.
– Andemeningen är att man ska begränsa och i förlängningen säkert också ta bort all reklamfinansiering. Och den är ju en viktig del för att kunna fördela bördan på något annat än bara skattekollektivet direkt, säger han till Sydsvenskan.
Han menar att reklam finansierar alltifrån busskurer till kollektivtafik.

Twitter får skräpranking
Mikrobloggstjänsten Twitter har fått en skräpranking av kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor´s, enligt Financial Times.
Beskedet kommer endast en dag efter att ledningen försökte imponera på investerarna genom att ge sin framtidsvision.
Standard & Poors ger Twitter rankingen BB- för bolagets 1,8 miljarder dollar i konvertibler.
S&P-analytikern Andy Liu varnar nu för att Twitter har investerat väldigt aggressivt i tillväxt och att det ser ut som att företaget inte kommer att generera något positivt kassaflöde förrän 2016.
Men det infrias bara om har en hälsosam tillväxt när det gäller aktiva användare och företagets omsättning.
Twitter-aktien har gått ned med 37 procent i år efter att investerarna är oroade över att mikrobloggstjänsten förblir en nischprodukt.
S&P har också sagt att man kan tänka sig att höja rating under förutsättning att Twitter breddar sina intäkter genom internationell expansion och nya produkter, men den kan också sänkas genom svagare försäljningsökning eller genomför ett förvärv som gör slut på stora delar av kassan, enligt Standard & Poors.

Hon blir årets Medieamazon
Svenska Dagbladets tillträdande kulturchef, Lisa Irenius, har korats till Årets Medieamazon 2014 av nätverket kvinnor som leder medier, enligt SvD.
Lisa Irenius är föräldraledig och menar att redaktionerna har blivit mer jämställda, men att det är viktig att kvinnor är med och utvecklar tekniska lösningar eftersom de sätter "ramarna för framtidens journalistik".
Hon börjar på SvD efter årsskiftet.

Amerikanska armén i storpitch igen
McCann har gjort olika jobb för amerikanska armén sedan 2005 och McCann Worldgroup vann kontot 2011.
Nu genomför man en större pitch värd 500 miljoner dollar, enligt Adweek.
Pitchen innebär att ettårigt kontrakt som sedan förnyas under fyra år. Armén skickade anbudsförfrågningar i juni och räknar med att ha ett kontrakt klart i mars nästa år.
McCann har blivit inbjuden till pitchen.
Armén pitchade så sent som 2010 och då stod kampen mellan McCann, Grey, Y&R och Draftfcb (idag FCB).

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.