onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Besöksliv läggs ut på entreprenad – alla riskerar sparken

Publicerad: 6 december 2012, 10:41

För en tid sedan stod det klart att Besökslivs chefredaktör Ninni Dickson lämnar tidningen efter en meningskonflikt med Visitas ledning om tidningens framtida inriktning. Nu planerar Visita att lägga ut Besökslivs verksamhet på kundtidningsföretag. Förändringen kommer att innebära att samtliga journalister får lämna tidningen.

Ämnen i artikeln:

Visita

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


I början av november rapporterade Resumé om att Besökslivs chefredaktör Ninni Dickson lämnar tidningen.

Hon hade inte kommit överens med besöksnäringens arbetsgivarorganisation Visitas ledning om vilken inriktning tidningen ska ha framöver.

– De har gett signaler om att göra en mer organisationsnära tidning. Vi har främst gjort en nyhetstidning för branschen. Jag tycker även att organisationstidningar för trovärdighetens skull ska ha som uppdrag att granska sina ägare, sade Ninni Dickson till Resumé då.

Enligt Visitas vd Eva Östling Ollén skulle inte förändringarna påverka tidningens granskande funktion gentemot organisationen

–  Det finns en uttalad vilja att göra en produkt som har spets och är ifrågasättande. I annat fall blir det ointressant, sade Eva Östling Ollén till Resumé.

Nu står det klart att Visita förhandlar med ett antal externa mediebolag om att ta över all verksamhet i Restauratörens Förlags AB, som ger ut Besöksliv och som är ett dotterbolag till Visita. Det skriver Besöksliv på sin hemsida.

Vid ett övertagande kommer alla Besökslivs journalister sannolikt att sägas upp på grund av arbetsbrist.

Tanken är att övertagandet ska ske i april nästa år.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev