Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Betalar en kvarts miljon för bloggen på Dagens Media"

Publicerad: 20 oktober 2011, 11:32

TV4:s avgående kommunikationsdirektör Gunnar Gidefeldt har under en längre tid bloggat på Dagensmedia.se. För det har Dagens Media fått en kvarts miljon kronor. Det uppger sajten Dagensopinion.se.


Ämnen i artikeln:

Gunnar GidefeldtDagens MediaTV4

Så ser det ut på Dagensmedia.se. Häromdagen skrev man om Gunnar Gidefeldt samtidigt som hans propagandablogg låg alldeles intill nyheten.

Gunnar Gidefeldts blogg på Dagensmedia.se ser vid första anblicken ut som en helt vanlig blogg. Men i själva verket är det TV4 som hyr platsen för att kommunicera ut positiva nyheter om sig själva. Bloggen, som är annonsmärkt med minimal stil, kommer upp varje gång man klickar på något som har med tv att göra.

För det har TV4 betalat en kvarts miljon kronor till Dagens Media. Det uppger sajten Dagensopinion.se.

Dagens Medias affärsområdeschef  Michael Fällström  vill inte avslöja några summor.

Dagens Media hade tidigare en liknande lösning med en propagandasajt för Aftonbladet. Den ska enligt uppgift ha inbringat runt 100 000 kronor.

Gunnar Gidefeldt ska sluta som kommunikationsdirektör och lämna TV4. Hur det blir med bloggen på Dagensmedia.se återstår att se.

Resume.se har sökt Gunnar Gidefeldt.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.