Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bevisat: Google läser din e-post

Publicerad: 15 augusti 2013, 07:07

Foto: Pressbild.

Gmail-användare får kallt räkna med att Google kan komma att gå igenom ens e-post. Det visar Googles inlaga till en federal domstol i USA.


Ämnen i artikeln:

Google

”Precis som att en person som skickar brev till en affärskollega inte kan bli  förvånad över att mottagarens assistent öppnar brevet får människor som  använder webbaserad e-post räkna med att e-posten processas av  leverantören under leveransens gång och att en person inte kan ha några  legitima förväntningarna på integritet hos sådant som man frivilligt  lämnar över till tredje part.”

Så lyder beskedet från en inlaga som  Gmail:s ägare Google gjorde för att avvisa en grupptalan, enligt DN som  refererar till brittiska The Guardian.

I grupptalan hävdar användare  att företaget olagligen öppnar, läser och tar del av innehållet i  människors privata e-postmeddelanden.
– Google har äntligen erkänt  att de inte respekterar integriteten. Folk bör ta dem på orden, om du  bryr dig om din e-korrespondens integritet använder du inte Gmail, säger  John M Simpson vid Consumer Watchdog, vilka upptäckte Googles inlaga.

Han har också gått i taket över Googles liknelse med att skriva brev på Posten, enligt DN:
–  Jag förväntar mig att posten levererar brevet baserat på adressen som  står skrivet på kuvertet. Jag förväntar mig inte att brevbäraren öppnar  mitt brev och läser det, säger han.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.