Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bigster och NLG startar produktionsbolag

Publicerad: 20 april 2021, 07:10

Jonas Ahnlund, Alexandra Rapaport, Calle Jansson, Anders Cedhamre och Peter Forsberg.

Managementbyrån NLG och filmbolaget Bigster startar det gemensamma produktionsbolaget Next Level Studios. Affärsidén är att utveckla och producera plattformsoberoende innehåll tillsammans med NLG:s befintliga och framtida klienter.


Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Next Level Studios (NLS) har redan påbörjat sina första produktioner där publiken kommer få bekanta sig med några av idrottsstjärnorna i Next Level Groups stall. NLS kommer producera innehåll för alla plattformar med primärt NLG:s klienter, men är inte främmande för att skapa content med profiler även utanför nätverket.

– Jag känner mig i trygga händer med NLS och välkomnar initiativet. NLG:s trovärdighet vet jag såklart allting om och Bigster har imponerat på mig, säger den förre hockeyspelaren och entreprenören Peter Forsberg som är huvudklient i moderbolaget NLG.

NLS är självfinansierat och har nyanställt flera personer. En producent – Joel Ekdal med mångårig redaktörserfarenhet från bland annat TV4 och OS i Pyeongchang  – samt Martin Jansson som ekonomichef och en projektledare i form av Lykke Hilleskog, bägge sistnämnda närmast från Bigster. Anders Cedhamre och Calle Jansson blir kreativa chefer i nya bolaget och Jonas Ahnlund, partner och marknadsdirektör på NLG, blir konceptchef i Next Level Studios.

Calle Jansson och Alexandra Rapaport grundade Bigster 2017, har fokuserat på dramaproduktioner för tv och ligger bakom bland annat ”Gåsmamman” och ”Heder”.

– Berättelser är min passion. Genom NLS kan vi nu tillsammans bidra till att ännu fler unika berättelser når sin publik i öron och på skärmar, säger Alexandra Rapaport som är exekutiv producent och grundare i Bigster.

NLG drogs igång 2018 av Cedhamre och Peter Forsberg – bolaget representerar ett trettiotal klienter från sportens och kulturens värld.

– När jag såg ”The Last Dance” i fjol ringde jag Peter Forsberg och föreslog att vi måste göra nåt sånt här i Sverige – rena redaktionella produktioner med våra klienter. Där föddes tanken på att starta ett produktionsbolag med in-house-talanger, som ju är en ganska unik setup.  Samarbetet med Bigster gör att vi kan göra det på egen hand i stället för att få hjälp av en partner oavsett om det handlar om, poddar, dokumentärer eller en game show säger Anders Cedhamre, NLG:s vd, till Resumé.

– Initialt tittar vi på de lägst hängande frukterna och då är det dokumentärer med våra talanger som ligger närmast. Men genom våra ambassadörsskap kan det också finnas kunder som behöver hjälp med reklamfilmsinspelningar eller mindre produktioner för sociala medier. Det finns en sidoaffär här när det kommer till kommersiella samarbeten. Men det är inte primärt för att skapa en växelverkan mellan den kommersiella delen och innehållsproduktionen som vi gör det här. Det handlar snarare om lusten för storytelling. Som innehållsperson känns det väldigt bra att kunna äga leveransen och slippa gå till mellanhänder.  Det behöver inte handla om att följa en klient under flera år utan räcker och att de har en intressant historia att berätta. Där har vi både insikter och mandat att få ut deras innehåll på ett bra sätt som de känner sig trygga med. 

I dagsläget för bolaget en rad ”långt gångna diskussioner”, men vill inte gå ut med några kommande produktioner. Bolaget är samägt av Next Level Group och Bigster.

– Bigster har produktionserfarenheten och tillgången till Calles extrema nätverk och rennomé i tv-branschen. NLG och Bigster har mycket gemensamt i företagskulturer också, så det är en perfect match.  

NLG gjorde trots pandemin ett plusresultat under 2020 där de också lyckades växa i omsättning, och visa upp ett vinstresultat.

– Det var lite stökigt i början med en rad inställda föreläsningar. Men vi lyckades digitalisera den affären, tv fortsatte att rulla och vi inledde en rad nya reklamsamarbeten. I slutert av sommaren var vi på benen igen och vi har också kunnat anställda ytterligare två personer. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev