Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bildt och Sahlin nya Expressen-krönikörer

Publicerad: 22 december 2014, 08:34

Carl Bildt, Mona Sahlin.

Expressen ökar politikbevakningen inför det planerade extra valet i mars – Mona Sahlin och Carl Bildt blir nya fristående krönikörer.


Ämnen i artikeln:

Carl BildtMona SahlinExpressen

57-åriga Mona Sahlin har bland annat varit ordförande för Socialdemokraterna och vice statsminster.

–  Bildt och jag är varandras motpoler i så mycket. Men har båda en  respekt för varandra och gillar att debattera mot varandra. Våra ögon  ser nog olika saker i valrörelsen. Han misslyckades som statsminister,  jag misslyckades med att bli statsminister, säger Mona Sahlin om sitt nya uppdrag.

65-årige Carl Bildt har varit ordförande för Moderaterna, utrikesminister och statsminister.

–  Det blir ju om de frågor som valet den 22 mars i alla fall borde handla  om. Sedan får vi ju se hur debatten utvecklar sig. Och säkert försöker  jag sätta in vårt Sverige i ett vidare sammanhang, säger Carl Bildt om uppdraget.

Mona Sahlin och Carl Bildt börjar skriva efter årsskiftet:
–  Expressen försöker hela tiden utveckla den politiska bevakningen och  har tidigare experimenterat med "Crossfire"-koncept a' la CNN. Nu tar vi  det ett steg till med Mona Sahlin och Carl Bildt som krönikörer, två av  svensk politiks allra största namn de senaste decennierna, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson  i en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.