Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bildt ringde från solsemestern

Publicerad: 29 december 2011, 14:42

Johan Persson och Martin Schibbye dömdes till elva års fängelse. De väntas meddela inom de närmaste dagarna om de ska överklaga eller begära benådning.

Foto: Scanpix

Anhöriga till Martin Schibbye och Johan Persson har tidigare begärt att få träffa Carl Bildt – som befinner sig på solsemester. I går kväll fick Johan Perssons far Kjell ett telefonsamtal från utrikesministern. – Vi hade ett längre samtal. Han förklarade den plan som regeringen och UD har, säger Kjell Persson till Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

Carl BildtJohan PerssonMartin Schibbye

De fängslade journalisterna ska ha mottagit samma information genom ambassaden. Kjell Persson vill inte berätta vad planen går ut på.

– Men de har en plan och vi anhöriga känner oss trygga med den.

Anledningen till att mötet mellan de anhöriga och Carl Bildt blivit försenat är att utrikesministern är på semester med familjen.

– Carl Bildt förklarade att även om han är på semester finns det telefoner. De verkar jobba väldigt bra, säger Karin Schibbye – mamma till Martin Schibbye, till Aftonbladet.

Genom den svenska ambassaden tackar de fängslade journalisterna för stödet.

– Tack till alla som följt vårt fall. Stödet hjälper att hålla oss starka. Njut av friheten och ta hand om er.

De väntas besluta sig för om de ska överklaga domen eller begära benådning inom de närmaste dagarna.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.