Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bildt ringde Ring P1

Publicerad: 6 maj 2013, 08:30

Carl Bildt.

Carl Bildt kritiseras för sin hållning i kärnvapenfrågan. I morse svarade han – genom att själv ringa in till Ring P1. – Jag sitter på mitt rum på utrikesdepartementet i Stockholm och jag såg på Twitter att Ring P1 tänkte ta upp den här frågan. Och då tänkte jag: "Då ringer jag väl", sa Bildt.


Ämnen i artikeln:

Ring P1Carl Bildt

Kritiken mot Carl Bildt bottnar i att han på en FN-konferens inte ställde sig bakom ett uttalande om förbud mot kärnvapen av humanitära skäl som de allra flesta närvarande länderna skrev under.

Den svenske utrikeministern, som är flitig på Twitter, överraskade i morse genom att svara på kritiken – genom att ringa in till Ring P1.

– Egentligen är inte det här en stor sak. Även om Ekot gjort det till en stor sak. Vi bedriver ett seriöst arbete när det gäller kärnvapennedrustning. Just det där uttalandet är ett stickspår, som inga mer seriösa länder har engagerat sig i, sa Bildt till Ring P1 om varför han inte ställt sig bakom uttalandet.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Ring P1Carl Bildt

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.