Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bildt till Svensson: Ta en pilsner!

Publicerad: 12 december 2011, 09:39

Carl Bildt och Niklas Svensson

När Expressens politiska reporter Niklas Svensson twittrade om sina middagsplaner fick han oväntad respons – från utrikesminister Carl Bildt (M). – Jag vill nog hävda att det kom lite oväntat, säger Niklas Svensson till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Carl BildtExpressenNiklas Svensson

Under fredagskvällen twittrade Expressens politiska reporter Niklas Svensson om sina middagsplaner: "Gratinerad hummer och hjortstek. Frågan är om vi ska dricka en flaska  Masi från Venedig till steken. Eller en Shiraz från södra Australien."

Då fick han oväntad respons - av Sveriges utrikesminister Carl Bildt. "Ta en pilsner!" skrev han först, och sedan "Jag ändrar mig - ett glas vitt av något slag vore nog inte opassande."

För Niklas Svensson var Bildts twitterkontakt oväntad.

– Jo, jag vill nog hävda att det kom lite oväntat. Han brukar inte vara den första som kommenterar det jag skriver på twitter, och han är väl snarast ökänd för att inte svara på de frågor han får den vägen. Men han har faktiskt kommenterat det jag skrivit någon gång tidigare.

Hur var det att diskutera dryckesval med Carl Bildt? Brukar ni ha den typen av diskussioner när ni möts?

– Jag tycker nog att hans förslag om "en pilsner" till hjortsteken var tveksamt. Och nej, jag har aldrig tidigare diskuterat dryckesval med utrikesministern. Mina frågor till honom brukar snarare handla om Lundin Petroleum och utrikespolitik.

Finns det någon fara i att umgås för nära med de du ska bevaka?

– Jag ser inga som helst problem med att utrikesministern kommenterar det jag skriver på twitter, snarare tvärtom. Det kan ju faktiskt komma nyheter även den vägen.

– Och de politiker eller politiskt anställda som jag umgås med privat vet att jag i första hand är journalist. Det de berättar kan mycket väl hamna i Expressen - vare sig de vill eller inte.

Emanuel Videla

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.