Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bildt: Vi fortsätter jobba för att få dem frigivna

Publicerad: 21 december 2011, 09:22

Reinfeldt och Bildt.

Foto: Resumé pch pressbild.

Efter hård kritik på förmiddagen – 20 minuter över 10 i dag kommenterade utrikesminister Carl Bildt domen mot svenskarna i Etiopien, på Twitter. – Sverige är allvarligt bekymrat över den hårda domen mot svenska journalisterna i Etiopien. Vi fortsätter att arbeta för att få dem frigivna, skriver Bildt på Twitter.


Ämnen i artikeln:

Johan PerssonMartin Schibbye

Carl Bildt har kritiserats i dag för att han varit sen med att kommentera domen mot Martin Schibbye och Johan Persson som dömts för olaglig inresa och medhjlp till terrorism i Etiopien.

20 minuter över 10 i dag kom en kommentar från utrikesminister Carl Bildt, på Twitter.

– Sverige är allvarligt bekymrat över den hårda domen mot svenska  journalisterna i Etiopien. Vi fortsätter att arbeta för att få dem  frigivna, skriver Bildt på Twitter.

Statsminister Fredrik Reinfeldt kommenterar domen på regeringens sajt:

– Regeringen ser med stort allvar på domen i dag mot de två svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson i Addis Abeba.  Vår utgångspunkt är och förblir att de varit i landet på ett journalistiskt uppdrag. De bör så snart som möjligt försättas på fri fot för att också kunna återförenas med sina familjer i Sverige.

I uttalandet skriver Reinfeldt att man nu analyserar domslutet och situationen i samråd med journalisterna.

– Redan nu tar vi dock kontakt på hög nivå med den etiopiska regeringen i ärendet.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.