Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bill O'Reilly får sparken från Fox News efter sexanklagelserna

Publicerad: 20 april 2017, 05:41

Foto: Flickr / Justin Hoch

Bill O'Reilly får sparken från Fox News, Google planerar ad-blocker och Facebook jobbar på verktyg som ska styras via hjärnan. Det och mer i dagens morgonsvep.


Ämnen i artikeln:

Jimmy KimmelFacebookTime Inc.Fox NewsBill O'ReillyUnited Airlines

Fox News sparkar Bill O'Reilly

Den 6 april berättade Resumé att hälften av alla annonsörer hoppat av ett av USAs populäraste nyhetsprogram, "The Bill O Reilly Facor", efter uppgifter från New York Times om att programledaren Bill O'Reilly varit inblandad i en rad sexuella trakasserier.

Under 15 år har Fox News betalat ut skadestånd på 117 miljoner kronor till fem kvinnor som trakasserats av den välkända programledaren. Nu väljer alltså kanalen att göra sig av med sitt mest profilerade nyhetsankare. "Efter en noggrann genomgång av anklagelserna har Fox News och Bill O'Reilly kommit överrens om att han inte kommer återvända till Fox News Chanel".

"The Bill O'Reilly Factor" har lockat så många som fyra miljoner tittare varje avsnitt.

Uppgifter: Google släpper inbyggd ad-blocker i Chrome

Enligt uppgifter till The Wall Street Journal arbetar Google på att ta fram en ad-blocker till sin webbläsare Chrome, en ad-blocker som enligt uppgifterna ska vara förinställd som påslagen i kommande Chrome-versioner. Ad-blockern ska dock inte blockera alla annonser, utan bara de som "Coalition for Better Ads" anser vara dåliga och störande. Bland de annonser som klassas som "dåliga" finns bland annat pop-ups och annonser med autospelande ljud. Varför vill då Google, ett företag som livnär sig på annonser, ta fram en annonsblockerare? Enligt Wall Street Journals källor har man insett att användarna ofta använder ad-blockers, och att Google hellre ser att användarna använder en mjukvara Google kan kontrollera.

Google Chrome är världens populäraste browser med omkring 1 miljard användare.

Facebook utvecklar verktyg som ska styras via hjärnan

Facebooks Regina Dugan, chef över Facebooks hemliga forskningslab Building 8, ställde igår frågan "Vad skulle hända om ni kunde skriva med hjärnan?" till åhörarna på utvecklarkonferensen F8, det rapporterar Recode. Frågan var inte retorisk, Facebook jobbar just nu med teknik som ska hjälpa oss att ta den typen av kliv. Dugan visade upp en video från en kvinna som deltagit i ett Stanford-experiment och lyckats skriva åtta ord i minuten med hjälp av en elektrod som implanterats i hennes hjärna. Målet för Facebook är att inom några år ha teknik redo som gör att vi kan skriva 100 ord i minuten. Tekniken är fortfarande i sin linda men diskussioner om etik och personlig integritet kommer med allra största säkerhet dyka upp i takt med att tekniken görs tillgänlig för en bredare massa.

Svårigheter att sälja Time Inc.

Ryktena om att Time Inc. ska säljas fortsätter att florera, utan att något egentligen händer. Idag skriver New York Posts mediekrönikör Keith J. Kelly att de tänkta köparna, framförallt mediekonglomeratet Meredith, väntar på att Time Incs resultat för Q1 ska rapporteras. Enligt uppgifter till Reuters ska Meredith ha lämnat ett bud på Time Inc förra veckan, men att det inte gick igenom. Ett problem är att Time Inc väntas lämna en positiv kvartalsrapport, något som skulle driva upp priset och därigenom försvåra en försäljning.

Jimmy Kimmel gör parodi på United Airlines-skandalen

Den 11 april drabbades flygbolaget United Airlines av en massiv skandal, något som fick aktien att rasa. Filmer hade läckt ut på hur anställda släpade en passagerare genom flygplanet då han inte ville ge upp sitt säte eftersom flygplanet var fullbokat. Mannen slogs blodig och världen över ansåg det vara en stor PR-skandal. Nu har Jimmy Kimmel och Matt Damon parodiserat skandalen. I en video som sändes igår läste Damon, som ofta fått hoppa av Jimmy Kimmels show, låtsades Damon läsa upp ett reklammeddelande för United Airlines, du kan bara ana vad som hände sen..

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.