Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bill O'Reilly stämmer man för #metoo-inlägg

Publicerad: 30 oktober 2017, 14:54

Efter ett #metoo-inlägg där en man delar med sig av sin frus erfarenheter av Bill O'Reillys sexuella trakasserier stämmer den amerikanska medieprofilen mannen på fem miljoner dollar.

Ämnen i artikeln:

#MeTooFox NewsBill O'Reilly

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Michael Panter, en tidigare statlig lagstiftare i den amerikanska delstaten New Jersey, delade under förra tisdagen ett inlägg på Facebook där han berättar om sin ex-frus erfarenheter från sin tid på Fox News, där hon jobbade med Bill O'Reilly. Utöver att O'Reilly trakasserade henne bad han henne även att gräva fram komprometterande information om en annan kvinna som anklagade honom för olämpligt beteende.

– Han frågade om detaljer kring hennes sexliv, om hon använde några droger, hennes finansiella situation och hennes giftermål, skrev Panter.

Nu stämmer den tidigare Fox News-profilen Bill O'Reilly mannen för att inlägget lett till "hat från allmänheten, åtlöje och permanent skada för O'Reillys personliga och professionella varumärke", det rapporterar Mashable.

Kvinnan skrev i samband med händelserna på ett så kallat non-disclosure agreement som gör att hon inte kan uttala sig i frågan, varför hennes ex-man valde att dela med sig av händelserna.

Bill O'Reilly fick tidigare i år sparken från Fox News efter att New York Times avslöjat att kanalen betalat skadestånd på miljonbelopp till kvinnor som utsatts för kränkanden från O'Reilly.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev