Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Billströms kontroversiella inlägg: Fi är mörk kraft

Publicerad: 17 september 2014, 06:42

Tobias Billström.

Foto: Regeringen.

Den avgående migrationsministern kritiseras för Facebook-inlägg där han jämför Fi med SD, tittarstorm mot TV6 och tv-kock sätter ned foten mot rasism. Det är några av rubrikerna i Morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

FacebookTV6MojangHBOMTGMorgonsvepet

FT

Fredrik Thambert


Billströms kontrovers på Facebook
Migrationsminister Tobias Billström (M) skrev igår kväll en Facebookstatus som fick uppmärksamhet i flera medier. Anledningen var att han buntade ihop Fi och SD i samma fack.  
"SD och F! representerar bägge mörka, dystra och destruktiva krafter som delar in och delar upp vår befolkning. De måste bekämpas och bemötas i en diskussion som handlar om värderingar" skrev han.  

Men den avgående ministern ville inte utveckla sitt uttalande när TT hörde av sig. Istället svarade hans pressekreterare Anna Erhardt:
– Det var ett inlägg på Tobias privata Facebook-sida där han reflekterade kring valutgången. Han konstaterade bland annat att det här valet inte har några vinnare och att vi tyvärr har partier som delar upp befolkningen i vi- och dem.

Fi:s talesperson Sissela Nordling Blanco var mycket kritisk igår:  
– Det är helt absurt med tanke på att vi är varandras motpoler. SD står för en människofientlig politik medan vi vill få in de mänskliga rättigheterna i de politiska besluten. Det är väldigt lågt och tyder på en stor okunnighet om man jämför oss med dem, säger hon till Aftonbladet.  

Tittarstorm mot MTG efter signalstrul
TV6-tittarna blev blåsta på en stor del av försnacket inför Champions League-matchen Juventus-Malmö FF igår. På grund av ett signalfel från London visades en testbild i drygt 20 minuter, vilket fick många tittare att rasa i sociala medier.   

TV-kocken sätter ned foten
Niklas Ekstedts krog Kåken hamnade i blåsväder igår. Joakim Almqvist och Kalle Nilsson från Ölbaren i Åre, som gästspelar på Stockholmsrestaurangen, fick svidande kritik för sin dessert som beskrevs som "negerbollar i en fin gammal ljusstake med en mörk kvinna i klänning på". När Ekstedt uppmärksammades på tilltaget gav han duon sparken.  
– Vi avslutar gästspelet i förtid. Vi har nolltolerans mot rasism och alla uttalanden som kan uppfattas som rasistiska, sade han till DN på tisdagskvällen.   

Hanks gör HBO-serie
Tom Hanks spelar huvudrollen i miniserien "Factory Man" som bygger på boken med samma namn. Den är verklighetsbaserad och handlar om en möbelsnickarfamilj som trotsar den kollapsande amerikanska ekonomin.  (TT/Omni)  

"Notch" rikare än Zennström
I och med Microsofts köp av Mojang för 2,5 miljarder dollar klättrar grundaren Markus "Notch" Persson rejält på listan bland Sveriges rikaste personer. Med sina 15 miljarder går han med råge om Skype-grundaren Nicklas Zennström, som anses vara god för 9 miljarder kronor. Han går också om affärsmän som Gustaf Douglas och Roger Akelius, enligt DI.se.  

Facebook i möte med HBTQ-grupp
Det blev skriverier när ett antal hbtq-personer blev avstängda från Facebook eftersom de inte använder sina riktiga namn. Policyn är inte ny men många anser att den är diskriminerande eftersom den drabbar transsexuella människor. Nu ska bolaget ha ett möte i San Francisco med en aktivistgrupp som representerar rörelsen, skriver Mashable.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev