Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bingo nekas uppskov för skatteskulden

Publicerad: 24 juli 2014, 08:19

Bingo Rimér

Foto: Lejon Media

(UPPDATERAD) Bingo Rimér överklagade Skatteverkets avslag om att få längre tid på sig att betala en skatteskuld som gäller taxeringsåren 2010 och 2011. Nu går förvaltningsrätten myndighetens linje. – Detta har pågått i över 3 år och det känns skönt att gå vidare, säger Bingo Rimér till Resumé.


Ämnen i artikeln:

SkatteverketBingo Rimér

Skattekravet gäller inkomster förvärvade i ett thailändskt bolag. Fotografen ansökte först om anstånd med inbetalning, men Skatteverket sa nej.

Bingo Rimér överklagade beslutet till förvaltningsrätten och hävdade att skattekravet är en betydande belastning och att verksamheten aldrig gett honom någon inkomst.

"Det  innebär en betydande belastning att behöva utge skatter och avgifter for  något som aldrig uppburits som inkomst. Det är inte uteslutet att han kan  komma att tvingas inteckna gemensamt ägd egendom for att kunna fullgöra  en betalningsskyldighet.", skrev Bingo Rimér i sin överklagan.  

Förvaltningsrätten väljer nu att gå på Skatteverkets linje och avslår Bingo Rimérs överklagan. Rätten anser inte att skattetillägget skulle medföra skador  

I beslutet skriver också rätten att det inte finns någon möjlighet för fotografen att pröva frågan i Högsta förvaltningsdomstolen eftersom målen inte innehåller någon rättslig fråga.

I ett mejl till Resumé skriver Bingo Rimér:

"Det är hanterbara belopp och jag kommer betala in pengarna och njuta av solen i Sverige. Jag fick rätt till hälften mot Skatteverket och det är ju hälften så bra som att få helt rätt. Man kan säga att det blev 1-1 och att spela oavgjort mot dem är en seger för mig. Detta har pågått i över 3 år och det känns skönt att gå vidare nu."

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SkatteverketBingo Rimér

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.