Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bingo Rimér: ”Slitz har varit som Mike Tyson”

Publicerad: 12 december 2012, 14:44

Bingo Rimér

Foto: Lejon Media

I dag blev det klart att Slitz läggs ner efter 27 år. Moores chefredaktör Bingo Rimér var tidigare välkänd flickfotograf på tidningen. I dag hyllar han sin gamla chefredaktör Mats Drougge. – Mats Drougge är en krigare, säger Bingo Rimér till Resumé.


Ämnen i artikeln:

SlitzBingo Rimér

Det första numret nästa år blir det sista för tidningen Slitz som går i graven efter 27 år i tidningshyllorna. Bingo Rimér fick sitt genombrott som flickfotograf på tidningen under 1990-talet.

Under 2003 lanserade han konkurrenten Moore Magazine. Han beklagar chefredaktören Mats Drougges beslut att lägga ner Slitz.
– Jag blev förvånad och tycker det är väldigt tråkigt. Historiskt sett har herrtidningssegmentet varit underrepresenterat och det är egentligen bara Mats Drougge och Ove Jerselius som varit excentriska krafter. Mats Drougge är en fantastiskt duktig tidningsmakare och det här är en olycklig utveckling, säger Bingo Rimér till Resumé.

Sett utifrån varför tror du att Slitz lägger ner?
– Han orkar inte ta kriget längre. Jag kan förstå honom efter 22 år måste han anpassa sig efter digitaliseringen eller lägga ner. Det kan bli kostsamt att göra en omstart och ta upp kampen digitalt. Särskilt när tidningsbranschen går samma utveckling till mötes som cd-skivorna gjorde för några år sedan och förändringen går väldigt snabbt. Hade han varit tio år yngre så kanske han hade fortsatt, Mats Drougge är en krigare, säger Bingo Rimér och fortsätter:

– Mats Drougge var min mentor. Jag hade aldrig startat Moore om det inte vore för tiden på Slitz. Ingen har kommit nära Slitz. Slitz har varit som Mike Tyson.

Vad betyder nedläggningen för er som konkurrent?
– Jag tycker mest att det är tråkigt. Vi gynnas av konkurrensen och kriget. Det hör entreprenörskapet till.  

Vad har Slitz betytt för din karriär?
– Otroligt mycket. Jobbet för Slitz lade grunden för mitt kändisskap. Alla de jobben jag gjort med systrarna Graaf, Carolina Gynning och Anna Järphammar gjorde mig till Sveriges kändaste flickfotograf. Jag har byggt min karriär på min sociala framfusighet och min Nikon F3.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SlitzBingo Rimér

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.