Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Birro mordhotas på Twitter efter att ha kritiserat islam

Publicerad: 10 november 2014, 09:31

Näthatet växer mot Birro.

Foto: Andreas Elgstrand

Näthatet växer mot Marcus Birro efter att han uttalat sig kritiskt mot islam på Twitter. I lördags gick även Fredrik Virtanen till attack mot honom och skriver i Aftonbladet att Birro låter som ett SD-troll. ”Jag orkar inte mer” twittrar Marcus Birro i dag.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetMarcus BirroFredrik Virtanen

Efter att Macus Birro uttalat sig kristiskt mot islam, och påstått att de flesta av världens konflikter i dag inkluderar islam, har näthatet växt mot honom på Twitter.

"Mordhoten fortsätter komma. Allt från vanliga ungdomar till IS ska slakta mig och min omgivning. Vilket härligt land detta är" skriver Birro den 8 november.

I fredags publicerade Aftonbladet en ledare av Fredrik Virtanen där han förklarar att han varken vill fika med Marcus Birro eller med rasister. Han påpekar att Birro är trevlig att umgås med privat men skriver att det är omöjligt att förstå sig på hans åsikter.  

”På samma vis är det omöjligt att förstå hur Birro kan göra en total logisk vurpa och låta exakt som ett näthatande SD-troll och kränka 99,9 procent av världens muslimer [...] Birro lever i en ­diametral värld trots att vi bor i samma stadsdel i samma stad”, skriver Virtanen i Aftonbladet den 8 november.

Samma dag twittrade han till Birro:  "Du med ditt enfaldiga rasistiska islam-hat ‪@MarcusBirro, men jag kommer bli ännu mer trött när du gråter ut om "hatet" DU låtsas få."

Sedan dess har hatet och hoten mot Birro eskalerat på Twitter.
Nu säger Marcus Birro att han inte orkar mer och att han kommer polisanmäla alla hot.

"Min familj gråter. Jag är rädd. Mina barn undrar vad som hänt. Det är vad mordhoten betytt. Jag orkar inte mer." skriver han i dag.

Resumé har sökt Marcus Birro för en kommentar.

Susanna Sköld

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.