Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Birro nobbade drömbud från Aftonbladet

Publicerad: 27 januari 2009, 12:03

Resume.se kan avslöja att Expressens sportkrönikör och bloggare Marcus Birro har tackat nej till ett drömerbjudande från Aftonbladet.
I går skrev han på ett nytt lukrativt kontrakt med Expressen.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetExpressenJan HelinMarcus Birro

Marcus Birro har den senaste tiden uppvaktats intensivt av Aftonbladet som lockat med ett paket där Birro erbjudits att skriva på nyhetsplats, få en sportblogg, samt skriva om italiensk fotboll i Sportbladet.

Det var Aftonbladets chefredaktör Jan Helin och projektchefen Maria Trägårdh som presenterade erbjudandet för Birro vid ett möte nyligen.

– Det stämmer att jag har haft en dialog med dem om att börja skriva för dem i olika sammanhang, säger Marcus Birro till Resume.se.

Marcus Birro har tidigare skrivit en del för Aftonbladet och i början av 2008 sökte han jobb på tidningen utan framgång.

Men efter Birros framfart i Expressens spalter växte Aftonbladets intresse. Och på senare tid har Jan Helin lagt mycket kraft på att locka över Birro.

Vad tyckte du om Aftonbladets erbjudande?

– Det kan inte bli mycket bättre, jag blev smickrad och glad. Men jag trivs väldigt bra på Expressen och är väldigt nöjd med den plattform jag har där. Och den nya dealen med Expressen är väldigt bra.

– Och även om den konflikt jag hade med några på Aftonbladet är löst så har det ändå vägt in. Schulman har ju också en plattform där och någon gång får man leva som man lär. Expressen känns också lite piggare och hungrigare.

Marcus Birro kommer att fortsätta att skriva om fotboll för Expressen över VM 2010. Och han kommer även att få skriva om annat.

– Vi har skrivit nytt kontrakt med Birro över 2010 vi är superglada över detta. Det har hänt många gånger att tidningar velat rekrytera våra krönikörer. Vi uppskattar att de gillar att läsa Birro och våra profilerade skribenter, men de får fortsätta att göra det i Expressen. Vi har många planer för Marcus, säger Expressens redaktionschef Magnus Alselind.

Resume.se har sökt Jan Helin.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.