Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Birro ska avslöja TV4-hemligheter

Publicerad: 28 november 2011, 11:19

Marcus Birro

Foto: Emma Jäderström

Nu ska Marcus Birro berätta historien om sin tid på TV4, skriver Expressen. Boken som han planerar att skriva har fått arbetsnamnet ”Författaren som gick vilse”.


Ämnen i artikeln:

Marcus BirroTV4

I oktober blåste det snåla vindar runt Marcus Birro. Då meddelade han sitt intresse att bli KD:s nya partiledare. Det hela slutade med att han sparkades från jobbet som programledare för Kvällsöppet i TV4. Nu ska Marcus Birro skriva en bok om sina år på tv-kanalen, skriver Expressen.

– Under hela den här tiden har jag haft en sorts hatkärlek till media. Jag har egentligen avskytt att jag älskat media. Jag ville därför skriva en bok om alla de här åren, om allt skitsnack och alla lögner, men också om alla fantastiska medarbetare som jag haft glädjen att arbeta med under de här åren, skriver han till Expressen.

Boken har fått arbetstiteln ”Författaren som gick vilse” . Bland annat kommer han att skriva mer om det som hände när han fick lämna Kvällsöppet, och spelet bakom kulisserna när han medverkade i Let’s Dance.

– Givetvis kommer den handla om Kvällsöppet hösten 2011. Jag valde när det hände att inte bemöta en del av den kritiken som riktades emot mig, kanske främst från Lennart Ekdal. Under den här tiden som gått sedan turbulensen har jag helt förlikat mig med att TV4 gav mig sparken så jag skriver inte i affekt längre. Däremot finns det mycket att berätta om mina år i Kvällsöppet, skriver han.

– Jag vill vara MYCKET tydlig med att det finns väldigt mycket bra folk här på TV4. Framför allt just på TV4 Sport. Emir (Osmanbegonvic, fotbollschef på kanalen) och Hans Pekkari (sportchef på TV4) tog striden för mig där! Jag har förstått att samhällsredaktionen ville ha bort mig därifrån också. Jag är dem väldigt tacksamma för att de tog den striden, skriver Marcus Birro.

Emanuel Videla

Ämnen i artikeln:

Marcus BirroTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.