Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Birros nya mediestrategi

Publicerad: 2 december 2014, 08:00

Marcus Birro.

Foto: Andreas Elgstrand.

När Marcus Birro förra söndagen fick sluta som krönikör på Expressen var medietrycket hårt. Birro talade om det upplevda sveket från Expressen och hur kollegor vänt honom ryggen. Nu deklarerar han att han inte längre tänker prata med journalister.


Ämnen i artikeln:

Marcus BirroExpressen

Resumé har tidigare rapporterat om att Marcus Birro fått gå från Expressen. I lördags skrev krönikören på sin blogg att han inte längre vet hur han ska ha råd att betala hyran:

"Nu hänger hela tillvaron på en väldigt slak lina. Jag har ingen aning om hur jag ska klara att betala hyran. Expressen hann knappat ge mig sparken (de gjorde slut över telefonen, som en omogen tonåring) innan de suddade ut och raderade alla mina sammanhang från tidningen."

När Resumé kontaktar Marcus Birro med anledning av hans inlägg ber han oss först mejla frågor, men skriver sedan:

"Under alla mina år i den så kallade offentligheten har jag varit tillmötesgående och vänlig mot alla typer av journalister. Men det hat och den avsky jag mött därifrån de senaste veckorna har verkligen svidit. Jag tänker därför inte vara tillmötesgående längre. Tack för intresset."

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Marcus BirroExpressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.