Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Birros nya tv-uppdrag

Publicerad: 13 september 2016, 11:17

Tv-satsningen med Marcus Birro har premiär i oktober på Nyheter24

Foto: Andreas Elgstrand

Sedan tidigare driver Marcus Birro en opnionsblogg på Nyheter24. I oktober kommer han leda sajtens debattsatsning i webb-tv.


Ämnen i artikeln:

Nyheter24Marcus Birrowebb-tv

För två år sedan blev Marcus Birro av med flera av sina uppdrag då han bland annat sparkades som krönikör av Expressen. Med tiden har han fått nya plattformar igen. Inför EM i fotboll värvades den frispråkige krönikören och mediepersonligheten till Nyheter24 där han gjorde det kortare dagliga webb-tv-magasinet Curva Birro under sommaren  i samband med att Nyheter24 invigde sin nya tv-studio.

I augusti startade Marcus Birro en blogg på Nyheter24 och nu kommer han att leda en ny tv-satsning på sajten.

– Det blir ett helt nytt koncept, med extremt subjektiv debatt i ett snabbt och rappt tv-format. Jag kommer leda programmet och ser fram emot att fullständigt bryta mot varenda tröttsam objektiv föreställning som finns. Mycket är fortfarande hemligt men jag tror på en tydlig avsändare i all opinionsjournalistik. Det handlar om att respektera tittaren, säger Marcus Birro till Resumé och fortsätter:

– Jag har länge velat göra detta. Nu får jag chansen och jag är glad för det.

Vad menar du med "extremt subjektiv debatt"?
– Det vet vi inte riktigt ännu...Men jag tänker inte gå in i någon roll till av något slag. Jag tänker vara tydlig med vad jag tycker och tänker och bjuda in gäster som får chansen att slipa sina argument och jag har inga problem att bli den som förlorar en sådan debatt. Jag vill utmana mina egna och andras fördomar. Jag kommer inte vara ett enda dugg objektiv med andra ord.

Webb-tv formatet kommer att ha premiär i oktober på Nyheter24.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.