Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bizkits sköna julklapp

Publicerad: 22 april 2008, 08:58

Johan Eidmann och Peter Arnesson, grundare av mediebyrån Bizkit får en rejäl slant av ägaren A-Com i december. Detta efter att ett konvertibelt skuldebrev nu omförhandlats.


Peter Arnesson och Johan Eidmann. Foto: Claes de Faire

När A-Com köpte Bizkit för två år sedan fick de två grundarna Johan Eidmann och Peter Arnesson en del av köpeskillingen i aktier och en del som ett konvertibelt skuldebrev.

Skuldebrevet var värt 26 miljoner kronor och skulle lösas in till en kurs på 90 kronor per aktie. Inte en speciellt bra affär med tanke på att kursen nu ligger på runt 12 kronor.

Men nu har villkoren för skuldebrevet förhandlats om. A-Com betalar ut 6 miljoner av skulden kontant, vilket ger mellan 7 och 8 miljoner ränta medräknad. Pengarna kommer att betalas ut i december.

Samtidigt tecknas ett nytt konvertibelt skuldebrev värt 20 miljoner kronor. Men nu har kursen satts till 20 kronor. Det löper över tre år och kan lösas ut i maj 2011.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.