Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Björklunds första tweet: ”Jag är här nu”

Publicerad: 27 november 2014, 10:20

KD var snabba på att svara på Björklunds första tweet.

Jan Björklund (Fp) skrev i går sin första Tweet. ”Jag är här nu” konstaterade han på Twitter. Kristrdemokraterna var skeptiska till om det verkligen var Björklund som skrivit tweeten. Nu bekräftar hans pressekreterare för Aftonbladet att kontot är äkta .


När Obamas digitala expert uttalade sig om svenska politikers Twitterkonton till DN, sågades statsminister Stefan Lövén för att han över huvud taget inte fanns på Twitter. Nu tycks även Folkpartiets partiledare Jan Björklund ha vaknat till – igår leverareade han sin första tweet någonsin: ”Jag är här nu.” skriver han i inlägget.

Kristdemokraternas Twitter-konto var först med att svara Björklund. ”Är det verkligen du, Jan?” skrev KD till Björklund och hans pressekreterare.

Folkpartiets presschef Elin Boberg har nu bekräftat för Aftonbladet att kontot tillhör Björklund och säger att det var rätt läge att starta ett konto nu.

Än så länge har Björklund fått närmare tre tusen följare. Själv följer han bara 15 konton på Twitter – däribland det egna partiets, Försvarsmakten, Försvarshögskolan och Sveriges Radio.

Susanna Sköld

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.