Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Björn af Kleen släpper ny bok

Publicerad: 7 mars 2011, 14:29

I Björn af Kleens kommande bok ”P.S.” reder författaren ut stämningsförsök i miljonklassen och låter läsaren ta del av en nyskriven dagbok från Paradise Hotel-inspelningarna. Dessutom kommer man att få reda varför carpaccion på Bistro Jarl smakar som ett par blöta speedobadbyxor på Jannike Björlings balkong.


Björn af Kleen. Foto: Sofia Runarsdotter

Efter publiceringen av debuten ”Jorden de ärvde” försökte en uppretad baron stämma Björn af Kleen på en miljon kronor. Nu kommer hans andra bok där man bland annat kan läsa om stämningsförsöket.

–  P.S. är en pendang till Jorden de ärvde - berättelsen om publiceringen, det läskiga stämningsförsöket på en miljon kronor från baron Gripenstedt i samband med utgivningen, och hur det kändes att få ett telefonsamtal från Göran Persson, säger Björn af Kleen till Resume.se.

I boken hittar man också andra artiklar som rör ämnet klass, som en avslöjande text om Lunds studentadel och en essä om adliga äktenskapsstrategier.

– Man tror att adeln gifter sig inom ståndet och blir inavlad men i själva verket gifter sig adeln oftare rikt än fint. Adeln har ett väl utvecklat luktsinne för pengar.

Förutom texter om adel och klass kommer man också att få följa med författaren bakom kulisserna till inspelningarna av Paradise Hotel.

– P.S. rymmer en nyskriven dagbok från Paradise Hotel-inspelningen i Colombia. Det finns beröringspunkter i frågeställningen. Varför anses det på gränsen till brottsligt att granska adeln men helt okej att bevaka dokusåpastjärnor dygnet runt i sex veckor med 43 kameror? Övervakning är en väldigt klassbetingad verksamhet, säger Björn af Kleen.

Boken kommer också att innehålla ett parti om kroglivet i Stockholm.

– Man kommer kunna läsa om varför carpaccion på Bistro Jarl smakar som ett par blöta Speedobadbyxor på Jannike Björlings balkong och varför Carmens hamburgare är världens i särklass sämsta. Man kan säga att PS är en avsmakningsmeny över mitt liv som fri kulturjournalist.

Boken är just nu på tryckeriet och kommer att släppas i butik i april.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.