Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Björn Häger om Katerina Janouch kritik: "Blir mest trött"

Publicerad: 24 januari 2017, 14:32

Under tisdagsförmiddagen publicerades en debattartikel i DagensPS där Katerina Janouch går till attack mot Publicistklubben. "Jag blir så trött", säger PKs ordförande Björn Häger som menar att Janouch missförstått.


Ämnen i artikeln:

PublicistklubbenKaterina Janouch

I debattartikeln går Katerina Janouch till hårt angrepp mot Publicistklubben (PK). Janouch menar att PK skickat ut en inbjudan till henne om att delta i måndagens debatt, en inbjudan som hon menar drogs tillbaka.

"Hur det än står till är det inget mer än en skandal. Hela historien är absurd från början till slut och Publicistklubbens agerande är ryggradslöst, fegt och riktigt, riktigt fult" skriver hon bland annat.

Janouch menar att man på debatten pratat bakom hennes rygg och att paneldeltagaren Jan Helins beskrivning av det faktagranskande, som Kulturnyheterna gjort på hennes uppmärksammade tv-intervju, inte stämmer.

Nu menar Björn Häger, ordförande i Publicistklubben, att Katerina Janouch har missuppfattat situationen.

– Jag läste texten och blev mest trött. Hon var inte inbjuden att delta i paneldebatten. I förberedelsearbetet kollade vi vid ett tillfälle lite löst med henne om hon skulle vara intresserad av att delta i en separat punkt om ståhejet kring henne, alltså inte paneldebatten, precis som vi brukar göra när vi researchar olika debattspår. Den punkten blev aldriv av eftersom vi istället bestämde oss för att tala om överklagandet av Skyttedal-domen, vilket vi också tydligt och tämligen omgående meddelade Janouch. Hon var alltså inte bokad för något - och därmed inte avbokad som hon påstår, berättar han för Resumé.

– Själva paneldebatten skulle heller inte handla om henne, utan den handlade huvudsakligen om annat. Det kan alla se som går in på Publicistklubbens webb och tar del av den. Hon nämndes visserligen några gånger, men blev inte särskilt hårt angripen. Det enda exempel hon ger i sin text är att Jan Helin sa att SVT kollat vad som är sant och falskt i debatten kring henne. Hade hon kommit till Kulturhuset hade hon självklart fått mikrofonen, avslutar Häger.

Läs Resumés sammanfattning av gårdagens Publicistklubbs-debatt här!

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.