torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Björn Hedensjö lämnar DN

Publicerad: 11 maj 2012, 11:48

Björn Hedensjö.

Foto: Resumé.

Björn Hedensjö, pappaledig från jobbet som chef för DN.se, lämnar tidningen och mediebranschen. Nu sadlar han om och börjar på psykologprogrammet på Karolinska Institutet i höst.

Ämnen i artikeln:

Björn Hedensjö

MH

Magnus Helander


– Efter ungefär två och ett halvt år på DN, som chef för DN.se, har jag  bestämt mig för att göra något annat. Något som ska bli väldigt roligt, skriver han i sin blogg och fortsätter:

– Att plugga till psykolog har alltid varit ett närliggande alternativ för  mig och jag har alltså funderat på saken ganska länge; jag läste  enstaka kurser för massa år sedan och trots att jag i min examen till  slut fokuserade på statsvetenskap och ekonomi tyckte jag alltid att  psykologin var roligast. Lite så att man glömde bort att  kurslitteraturen var kurslitteratur.

Han har haft en mycket fin tid på DN, skriver han.

– Först av allt kan jag som resultatansvarig konstatera att det nu är en  ganska naturlig tidpunkt att gå vidare; affärsområdet har gått från  stora förluster till god lönsamhet – förra året hamnade vinstmarginalen på 35 procent och under våren har vi nått rekordresultat, inte minst tack vare Pernilla Boshuis,  det fantastiska säljgänget och deras kreativa jobb med format och  produkter. Det finns en framtid för det som ligger mig varmt om hjärtat,  öppen nyhetswebb.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev