Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Björn Hygstedt lämnar SvD efter 33 år

Publicerad: 23 augusti 2018, 08:35

Björn Hygstedt

Foto: Pressbild

Efter 33 år på tidningen SvD lämnar Björn Hygstedt rollen som kommunikationschef för att satsa på egna skriv- och konsultprojekt.


Ämnen i artikeln:

SvDBjörn Hygstedt

Sedan i apri 1985 har Björn Hygstedt varit SvD trogen. Men efter 33 år känner han att det blivit dags att lämna sin tjänst och ägna sig åt egna skriv- och konsultprojekt.

– Det var förstås ett svårt beslut att lämna SvD där jag tillbringat mer än halva mitt liv, men jag är snart pensionär och vill bland mycket annat försöka förverkliga mina skrivardrömmar som jag närt i många år. Jag vill också ta chansen att forma mitt eget avslut på en över 40-årig karriär i mediebranschen, säger Björn Hygstedt i en kommentar.

I början av 1990-talet var Björn Hygstedt med att starta upp SvD:s grävgrupp, som under åren fått ta emot flera priser. Under åren har han haft olika roller på tidningen: 1998 blev Björn Hygstedt nyhetschef och sedermera grävchef på SvD:s inrikesredaktion. Sedan 2006 har han varit SvD:s kommunikationschef och också suttit i tidningens ledningsgrupp.

– Vi kommer att sakna Hygis, som vi kallar honom. Och många med mig känner stor tacksamhet för hans insatser på SvD genom åren. Inte bara för att han belönats med Stora journalistpriset två gånger, fått två Guldspadar och rankats som en av Sveriges främsta undersökande journalister de senaste 25 åren utan för att han har varit en av SvD:s viktigaste nyckelspelare i sina olika funktioner på tidningen, säger SvD:s chefredaktör och vd Fredric Karén.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

SvDBjörn Hygstedt

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.