Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bjudresebråk på SR

Publicerad: 25 maj 2011, 08:47

Sveriges Radios trafikredaktion är i gungning. Orsaken till konflikten är en inbjudan att åka på betald räkkryssning med Trafik Stockholm. – Vi har inte diskuterat det färdigt, säger Jan Peterson, chef för trafikredaktionen, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Foto: Andreas Elgstrand

En inbjudan att åka på räkkryssning med Trafik Stockholm har lett till en konflikt på Sveriges Radios trafikredaktion. Bråket gäller huruvida det är okej att Trafik Stockholm bjuder SR:s anställda på resan, som kostar 295 kronor per person.

Enligt uppgift ska Kjell Anderstedt, kanalchef för Region Mälardalen, och Jan Peterson, chef för trafikredaktionen, ha godkänt resan, dels eftersom  det främjar samarbetet men också för att priset inte är så högt

Flera anställda vägrar nu att följa med om inte Sveriges Radio själva står för kostnaderna.

Resume.se har tagit del av ett mejl som en av de anställda skrivit till cheferna:
”Vi och våra kollegor på nyhetsredaktioner granskar statliga verk och organsationer som polisen och Trafikverket i våra reportage och nyheter. Att vi sen på vår trafikredaktion skulle låta oss bli bjudna av Trafikverket på en kryssning utan att stå för vår egen kostnad det är bara att beklaga. Och med tanke på vilken massiv kritik och gransking som varit kring polisen och främst Trafikverket under den gångna vintern så är det väl ännu mera angeläget än någonsin att se till att detta görs på rätt sätt så att ingen kan ifrågasätta Sveriges Radios oberoende. För det är väl det public service handlar om? Att vara oberonde och trovärdigt.”

Jan Peterson, å sin sida, menar att något beslut inte tagits och att man fortfarande diskuterar frågan.
– Vi har inte diskuterat det färdigt, säger han till Resume.se.

Tycker du att det är okej att trafikredaktionen blir bjudna resan av trafik Stockholm?
– Om vi har en diskussion på redaktionen så tar jag den först, sedan kan jag återkomma till dig.

Trafik Stockholm drivs gemensamt av Trafikverket och Stockholms stad.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.