Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Blir rena självmordsbombeffekten”

Publicerad: 6 juli 2012, 08:47

Herman Lindqvist.

Foto: Albert Bonniers Förlag.

Memoar-aktuelle Herman Lindqvist blev portad från lillprinsess-dopet efter att ha sågat namnet Estelle och sagt att det låter som en nattklubbsdrottning. Nyligen blev det också liv när författaren och Aftonbladet-kolumnisten lät sig intervjuas av extremistsajten Nationell.nu. – Mitt största fel är att jag är väldigt spontan och att jag stundom har dåligt omdöme. Om det här sammanfaller så blir det rena självmordsbombeffekten, säger han till TT Spektra.


Herman Lindqvists memoarbok, som ges ut av Bonnierförlagen, kommer i augusti. Där  berättar han om sitt liv som journalist och utrikesreporter.

– Jag är glad om alla som bara trott att jag har hållit på med kungar i hela mitt liv ser en annan sida av mig, säger han till TT Spektra som fått läsa boken i förhand.

Han befann sig i Prag samma natt som Sovjetinvasionen  skedde 1968, I Beirut när inbördeskriget startade 1975 och i Phnom Penh  när röda khemererna intog huvudstaden 1975

– Jag råkade bara vara på rätt platser i rätt tid.

I boken avslöjar han även att han spökskrivit kungens jultal, och han berättar om när han undervisade kronprinsessan Victoria i svensk historia. Dessutom ger han några journalistkolleger ett par kängor – bland annat "Kulturhäxan på Éxpressen", vars namn ströks i slutversionen.

Herman Lindqvist vill inte berätta vem denna "Kulturhäxa" är.

När Resume.se når Expressens chefredaktör Thomas Mattsson ringer det ingen klocka.

–       Nej, jag vet inte vem han kan syfta på, säger Thomas Mattsson.

Herman Lindqvist vill inte ge fler intervjuer förrän i augusti när boken kommer, förklarar han för Resume.se.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.