Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Blir statsminister – i Thomsgårds drömregering

Publicerad: 11 april 2014, 09:03

Karin Pettersson.

Aftonbladets politiska chefredaktör som statsminister? Ja, i alla fall om Rättviseförmedlingens grundare Lina Thomsgård får bestämma. – Otroligt hedrande, säger Karin Pettersson till Resumé.

Ämnen i artikeln:

Lina ThomsgårdKarin Pettersson

MH

Magnus Helander


Karin Pettersson, som var kommunikationschef hos Socialdemokraterna 2009-2010, är statsminister i Lina Thomsgårds drömregering som Rättviseförmedlingens grundare presenterar i Dagens Industri i dag.

– Eftersom Lina är ett geni är det klart att det är otroligt hedrande att få bli minister i hennes drömregering, säger Karin Pettersson när Resumé når henne för en kommentar.

Är det en dröm för dig att bli toppolitiker?
– Jag har jobbat nära toppolitiken och vet vilket svårt och hårt jobb det är. Själv älskar jag mediebranschen och har inga andra planer än att fortsätta utveckla svensk opinionsjournalistik.

Lina Thomsgård vill bland annat även se  Soran Ismail som integrationsminister, Brit Stakston som IT-minster, David Orlic som utrikesminister, Niklas Orrenius som infrastruktiurminister, Lena Sundström som migrationsminister, Isobel hadley Kamptz som socialförsäkringsminister och Andreas Cervenka som finansmarknadsminister.   

Vad säger du om hennes förslag?
– Lina är fantastisk på att lyfta fram andra och med konkreta exempel peka på var makten finns. Jag känner till några, men inte alla på listan. Nu blir man ju rasande nyfiken på att ta reda på mer om var och en av dem.

Lina Thomsgård har för övrigt värvats av Aftonbladet som ny kolumnist.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev