Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Blix(t)inkallas till SVT i Almedalen

Publicerad: 12 juni 2013, 11:16

Göran Gabrielson, Kristina Hedberg och Erik Blix i SVT Debatt Almedalen

Foto: Sofia Sabel (SVT)

SVT Debatt får en ny kostym under sommarens politikervecka i Visby. Varje dag kommer Erik Blix att köra ett eftersnack med den partiledare som precis avslutat sitt tal i Almedalen. Samtalet kryddas med imitationskomik av Göran Gabrielsson som dyker upp på scenen i olika sketcher.


Ämnen i artikeln:

AlmedalenSVT DebattSVTAlmedalen 2013

I Almedalen får programledaren Kristina Hedberg sällskap av Göran Gabrielsson och Erik Blix som de senaste åren hållit låda i egen regi under politikerveckan. Nu har SVT anpassat formatet till tv.

– Vi vill närma oss partiledarna och de aktuella politiska frågorna med glimten i ögat och i en mer avslappnad form. Eftersnacket med Göran Gabrielsson och Erik Blix har under ett par års tid varit en tradition som dragit stor publik i Visby. Vi har nu arbetat om formatet för att passa tv och det känns väldigt spännande att kunna bjuda tittarna på det här,  säger Mette Friberg, programchef samhälle drama, SVT i Göteborg.

– Det roliga med det här intervjuerna med partiledarna är att utspelen är avklarade, talet är hållet, nu kan de bjuda på både politik och person – med en gnutta humor. Så man säga att jag tar på mig de mjuka boxhandskarna och tar gärna också emot en smäll, säger Erik Blix. Det bästa mötet blir när båda parter är beredda att ge och ta.

Andra halvan av programmet tillägnas dagens hetaste samhällsdebatt med aktuella gäster under Kristina Hedbergs ledning.

– Det blir många spännande debatter, bland andra möts Anders Borg (M) och Magdalena Andersson (S) om det ekonomiska läget och Gudrun Schyman (FI) och Birgitta Ohlsson (FP) debatterar om det verkligen behövs ett feministiskt parti, säger Kristina Hedberg.

Bland övriga gäster i SVT Debatt Almedalen märks Mona Sahlin (S) och Alexander Bard som ger sin syn på att många tunga makthavare går direkt till pr- och lobbyistbranschen efter den politiska karriären.

Debatt Almedalen startar kl 20.00, direkt efter talet i Almedalen, som SVT också direktsänder.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.