Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Blixtvisit i London, Framtidens Byrå och Resumés bästa erbjudande

Publicerad: 24 februari 2017, 12:11

Därför arrangerar Resumé en stor nordisk konferens, Nordic Media Insights, där några av världens mest framgångsrika mediechefer berättar om sina erfarenheter och tankar om framtiden, skriver chefredaktör Johan Såthe.


Ämnen i artikeln:

Johan SåtheResumé

Göteborgs-Postens chefredaktör Cecilia Krönlein avgår, med tanke på vilket krisartat läge ägaren Stampen befunnit sig i de senaste åren kommer beskedet inte som någon större överraskning. Resumés Leif Holmkvist var i förra veckan i Göteborg och träffade Cecilia Krönlein då.
Läs hans intervju här.

Det ska bli intressant att se vilken väg GP tar i framtiden. Göteborg förtjänar en riktigt bra morgontidning.

***
Veckans blixtvisit: Jag var söndag och måndag i London för konferensen Digital Media Strategies. Mycket handlade om framtiden för rörlig bild. Expressens chefredaktör Thomas Mattsson pratade på scenen om deras satsning på tv tillsammans med CNN. Även norska tabloidkollegan VG höll en intressant dragning om hur de framgångsrikt jobbar med rörlig bild.

Tabloidernas övertygelse om att de kan ta en stor del av publiken och intäkterna för rörlig bild intressant. Oavsett om de lyckas eller inte kommer mediekartan att ritas om de kommande åren. Att på samma gång få ihop de journalistiska och affärsmaningarna är något som mediechefer över hela världen brottas med.

Den 13-14 juni anordnar Resumé därför en stor nordisk konferens, Nordic Media Insights, där några av världens mest framgångsrika mediechefer berättar om sina erfarenheter och tankar om framtiden.
Redaktören Fredrik Svedjetun uppdaterar programmet nästan dagligen. Läs mer här.

Säkra din biljett redan nu, du kommer att vilja gå.

***
Tack alla ni drygt 150 personer som kom till Resumés konferens Framtidens byrå på Münchenbryggeriet i Stockholm i tisdags. Det var en eftermiddag som bjöd på många insikter och inspiration från byrå- och kommunikationsvärlden.
Så här såg det ut:


Tanken är att vi ska göra den här konferensen flera år framöver. Kom gärna med inspel på hur vi kan vässa innehållet!
Efteråt var vi många som gick vidare till prisutdelningen av Årets byrå, som görs av undersökningsföretaget Regi.
Här är alla vinnarna.

Vinnarna i Årets byrå är alltså de som har fått högst betyg av sina kunder.
Med tanke på det var Ord & Bilds val av tacktal det mest kreativa, de skickade fram

***
Onsdag morgon intervjuade jag KIT:s grundare Peder Bonnier på Resumés serie frukostföreläsningar som vi kallar Talangforum. Vi fick bland annat veta varför Peder Bonnier tycker att KIT aldrig ska ta några genvägar. Han berättade också bakgrunden till att KIT valt sin strategi att sprida sina historier till specifika målgrupper via sociala medier.

***
Jag ser fram att sitta i juryn för Swedish Content Awards, det var mycket kul och lärorikt förra året.

***
Tack för all feedback på Resumés nya magasin. De flesta av er verkar tycka att vi är på rätt spår med ett månatligt magasin. Några av er har inte uppmärksammat detta, Resumé kommer alltså numer ut som magasin en gång i månaden. I prenumerationen ingår också ett av våra tre digitala analysbrev Resumé Insikt; Media, Marknad och Kommunikation. Vi är övertygade om att det här är det bästa erbjudande som Resumé haft till sina prenumeranter.

Här är ett smakprov på vad som ingår i Resumé Insikt Media, som Julia Lundin är redaktör för.

Här är innehållet i Resumé Insikt den här veckan.
MEDIA
MARKNAD
KOMMUNIKATION
Här skaffar du en prenumeration.

***
Vår nya utbildningssatsning Resumé Akademi är underuppbyggnad. Här nedan ser du vilka kurser du kan boka in dig på, jag själv kommer att försöka på flera av dem.

Programmet uppdateras ofta, så håll utkik!

***
Helgens läsning på Resumé: I lördagens #helgintervjun möter du Alexander Bard, presentation överflödig. I #karriärsöndag har vi träffat Moderaternas nya kommunikationschef Hampus Knutsson, som närmast kommer samma post på mediebolaget Stampen.
Läs mer om Hampus Knutsson här.

***
Trevlig helg!

Johan Såthe

Ämnen i artikeln:

Johan SåtheResumé

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.