Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bloggen skrotad – nu vill Birro synas mindre

Publicerad: 21 maj 2014, 08:32

Birro vill synas mindre.

Foto: Emma Jäderström.

Marcus Birros blogg om italiensk fotboll på Fotbollakanalen har lagts ner. I samband med beskedet förklarar medieprofilen att han medvetet vill trappa ner på exponeringen av sig själv. ”Jag mejlade med Mauro Scocco om detta och han var inne på samma linje” , skriver Birro i sitt avskedsinlägg


Ämnen i artikeln:

Marcus BirroFotbollskanalen

Marcus Birros blogg om italienska fotboll på Fotbollskanalen.se har avslutats. Beslutet togs av ledningen.

– Han hade ett avtal som går ut den 31 maj som vi för tillfället har valt att inte förlänga. Vi vet inte i nuläget hur vår bevakning av italiensk fotboll kommer att se ut i höst. Vi har bestämt att återuppta diskussioner med Marcus i höst när läget har klarnat, säger Fotbollskanalens chef Tobias Rosvall till Resumé.

Marcus Birro skriver i sitt avskedsinlägg att han beklagar beslutet ”men att det är som det är”.

I samma veva berättar han att han vill ta ett kliv bort från rampljuset.

”För en tid sedan lade jag ner Twitter (kontot sköts av en annan person nu) och jag har senaste tiden medvetet trappat ner på detta att ständigt synas. Jag har börjat renodla mitt liv helt enkelt. Samlat ihop mig, vårdat mitt hjärta och min själv”.

Som bollplank har han haft en annan känd person med italienska rötter – artisten Mauro Scocco.

”Jag mejlade med Mauro Scocco om detta och han var inne på samma linje, att träda ut ur sammanhang för att få bättre överblick över sitt liv. Det är ju det som händer när jag reser till Italien. Jag upptäcker att jag mår bra av att inte röra mig på tusen arenor. Men det livet går ju faktiskt att leva även här i Sverige”, skriver Birro och fortsätter:

”Livet är för heligt för att ideligen och skoningslöst belysas ur alla vrår och vinklar. Ett farväl är alltid också en ny väg någon annanstans”.

Birro syns dock alltjämt som krönikör i Expressen. Bland annat.

Till Resumé säger han:

– "Min" Twitter sköts ju av en annan numera, jag gör ingen teve förutom fotbollen och jag säger nej till nästan alla mediala sammanhang numera. Det är en befrielse.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Marcus BirroFotbollskanalen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.