Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bloggen som brädade journalisterna

Publicerad: 27 januari 2010, 14:55

Före de Saabanställda och före alla andra svenskar visste australiensaren Steven Wade om att Spykers affär med GM var klar. Steven Wade har genom sin websajt saabsunited.com mobiliserat alla Saab-entusiaster världen över och låg bakom "Save Saab"-kampanjen.


Ämnen i artikeln:

Victor MullerSaab

Saabs nya ägare Victor Muller omringad av journalister i Trollhättan idag. Foto: Björn Larsson Rosvall/SCANPIX

Enligt uppgift ringde Spykers vd Victor Muller hem till Steven "Swade" Wade klockan 19.09 i går kväll och berättade att affären var klar. Sedan gick han till presskonferensen på Café Opera och berättade det för alla andra.

Wade som bor i staden Hobart på ön Tasmanien söder om Australien, har den senaste tiden samlat alla nyheter om vad som är på gång runt Saab, och inte minst skapat ett forum för alla Saabentusiaster.

Sajten saabsunited.com har mobiliserat dem också till manifestationer, som när Saabentusiaster på runt 50 platser genomförde en Saabkonvoj med sammanlagt 5 000 Saab-bilar.

Enligt Victor Muller var det stöd Saabentusiasterna visade upp avgörande för utgången av förhandlingarna med GM.
– Jag har varit en Saab-nörd sedan tidigt 90-tal, fast det var först mot slutet av 90-talet jag skaffade min första Saab, förklarar Wade.

Sedan dess har han upplevt följande bilar: 1972 Saab 99E, 1979 Saab 99 Turbo x 2, 1986 Saab 900 Turbo, 1994 Saab 9000 CS, 1999 Saab 9-3 Viggen, 1985 Saab 900 Aero 16V och 1999 Saab 9-3 SE Monte Carlo.
– Det är sju bilmodeller, men egentligen är det åtta bilar. Jag gillade 99 Turbon så mycket att jag köpt den två gånger.

Ursprunget till saabsunited.com startade redan 2005, fast då under namnet TrollhattanSaab.

2007 var Steven själv på besök i Trollhättan och deltog i en Saabfestival med
andra entusiaster.
– Det var en fantastisk resa, och jag kan rekommendera alla att göra den, skriver han på saabsunited.com.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Victor MullerSaab

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.