Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Blomquist & Co säljs till House of Friends – för en krona

Publicerad: 29 juni 2018, 13:40

Foto: Bilden är ett montage

Vd Claes Blomquist säger att vetskapen om en bra framtid för kunder och personal är mer värt än pengar.


Ämnen i artikeln:

House of FriendsBlomquist & CoUppköp

Den 27 juni skrev House of Friends på ett avtal om förvärv av samtliga aktier i produktionsbolaget Blomquist & Co. De som säljer bolaget är vd Claes Blomquist och delägarna Johan Skylling och Eva Kasselring. Köpeskillingen för 100 procent av aktierna landade på en krona.

Bolaget, som grundades 1995, har i de senaste två årens folkbokslut omsatt mellan 35 och 41 miljoner kronor. Rörelseresultat har det senaste året varit mellan 2,7 till 5,8 procent.

När House of Friends nu tar över Blomquist & Co kommer en omstruktureringsprocess genomföras mellan avtalsskrivandet och tillträdesdagen. Under tillträdesdagen den 31 augusti kommer House of Friends genomföra ett ovillkorat aktieägartillskott på 3,5 miljoner kronor.

Hur kommer det sig att köpskillingen för alla aktier endast landar på en krona?
– Det här handlar om att jag efter så många år vill lämna företaget och börja leva ett lugnare liv. Fokusera på familj och fritid. Det är inte den enklaste saken att lösa om man som huvudägare vill lämna sitt bolag. Jag har valt en lösning som gör att Blomquist & Co lever vidare och jag kan lämna direkt. Blomquist & Co har många fina kunder, välkända varumärken. Dessutom en fantastisk kunnig och professionell personal. House of friends har visat upp att de förstår hur de kan ta hjälp och lärdom av våra resurser. Det fanns alternativ. Då är jag nöjd. Vetskapen att min personal och våra kunder får en bra framtid räcker för mig. Då känner jag mig rik. Köpeskilling ointressent, skriver han i en kommentar till Resumé.

Han poängterar även att Blomquist & Co inte har en enda krona i skuld.

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.