Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Blondinbella och Hadenius skriver bok om konsumtionshetsen

Publicerad: 3 december 2012, 10:20

Isabella "Blondinbella" Löwengrip och Pingis Hadenius

Foto: Karin Törnblom.

IDG:s publisher Pingis Hadenius, som i höst sa upp sig från sitt jobb, skriver tillsammans med Isabella "Blondinbella" Löwengrip en bok om konsumtionshetsen och överskuldsättningen i samhället.


Ämnen i artikeln:

Isabella LöwengripPingis Hadenius

I september stod det klart att publishern Pingis Hadenius, som i våras fick mycket uppmärksamhet när hon anklagades för att ha plagierat en text skriven av New York Times-journalisten David Carr,  lämnar IDG efter två år.

Hon sa då att hon skulle fokusera på att skriva en bok och starta ett företag tillsammans med  Isabella "Blondinbella" Löwengrip.  Nu står det klart att den ska handla  om konsumtionshetsen och överskuldsättningen i samhället.

De ska ta upp problemet genom föreläsningar och utbildningar, som främst  riktar sig till kvinnor, samt med boken "Economista – från shopoholic  till saveoholic" som kommer nästa höst.

– Jag är civilekonom och har jobbat inom investmentbanking och alltid  varit ensam som tjej med mitt intresse för ekonomi, pengar och aktier.  Isabella är samtidigt Nordens starkaste språkrör till unga kvinnor. Vi  tycker båda att det är fantastiskt att kunna stötta tjejer till att  kunna hantera sina pengar bättre och således ha en bättre grund i livet,  säger Pingis Hadenius till Aftonbladet.

Pingis Hadenius gör sin sista dag på IDG den 20 december.

Linus Fremin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.