Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Blondinbella och Pingis svarar på fem frågor om podden

Publicerad: 12 september 2014, 11:31

Pingis Hadenius och ”Blondinbella”

Foto: Erik Schuss

Isabella "Blondinbella" Löwengrip och Pingis Hadenius förtsätter podden "Economista" på Veckans Affärer. Resumé passade på att ställa fem frågor om podden efter dagens inspelning av nästa avsnitt.


Ämnen i artikeln:

Pingis Hadenius

Efter första avsnittet på Veckans Affärer klättrade Isabella Löwengrips och Pingis Hadenius podcast "Economista" upp till en förstaplats på iTunes.

Varför har ni valt att flytta podden till Veckans Affärer?

– Vi har haft ett bra samarbete med Expressen men kände att vi hamnade lite mer i Nöjeskategorin där. Veckans Affärer har en redaktionell grund som ligger närmare vår, säger Isabella Löwengrip till Resumé.

Kommer innehållet i podden förändras?

–  Vi kommer prata mer om karriär eftersom vardagsekonomin påverkas mycket av vilket jobb du har, säger Isabella Löwengrip.

– Vi har även tagit in entreprenörsskap som ett stort ämne. I podden kommer vi dela med oss av våra egna erfarenheter när det gällar att driva företag, fortsätter Pingis Hadenius.

Vad säger ni om starten på Veckans Affärer?

– Det har gått jättebra och vi har fått en fantastisk start. Ämnet vardagsekonomi kan verka ganska tradigt och tråkigt, men vi tar oss an ämnet på ett helt nytt sätt och gör det till något roligt genom att bjuda på oss själva, driva med varandra och våga vara ärliga när vi berättar om våra egna misstag, säger Isabella Löwengrip.

Varför tror ni att podden gått så bra?

– För att vi blandar både högt och lågt. Till exempel så diskuterade vi på dagens inspelning huruvida en inkomstförsäkring är något att ha, men även vad du ska göra om du har kompisar som är avundsjuka på din karriär, säger Isabella Löwengrip.  

– Pengar berör människor och det är både känsligt och tabubelagt vilket gör det extra roligt att prata om. Folk har lättare att prata om sex än om pengar, säger Pingis Hadenius.

Vad kommer ni prata om framöver?

– Vi kommer prata mycket om aktier, sparande och entreprenörsskap på olika nivåer. Dessutom kommer det bli en hel del karriär och jobb - hur man blir befordrad på jobbet och hur man får en löneförhöjning. Målet är att få kvinnor att spara mer. Man kan inte kontrollera kärlek eller sin hälsa, pengar är det enda man kan kontrollera i livet, säger Pingis Hadenius.

Susanna Sköld

Ämnen i artikeln:

Pingis Hadenius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.