Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Blondinbella utan pengar från krisförlaget

Publicerad: 17 september 2013, 12:49

Isabella Löwengrip på en kampanjbild för Egoboost då det begav sig.

(UPPDATERAD) Isabella ”Blondinbella” Löwengrip lämnade sin egen tidning Egoboost i fjol. Fortfarande har hon inte fått ut sina pengar från krisförlaget Moderna Tidskrifter, som ger ut tidningen, och som nu bytt namn till Alm & Möller Publishing Group. – Förlaget är ett luftslott, säger hon till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Isabella LöwengripJohan MöllerModerna Tidskrifter

Efter tolv utgivna nummer slutade Isabella Löwengrip för ett år sedan som chefredaktör för sin egen tidning Egoboost och sålde sin ägarandel.

Det ekonomiskt svårt sargade förlaget Moderna Tidskrifter
AB
, tidigare delägare i tidningen, köpte hennes del för att driva magasinet vidare i egen regi.

Isabella Löwengrip har fortfarande inte sett röken av beloppen hon fakturerat förlaget. Hon beskriver det hela som sin sämsta affär.

– Jag kunde inte ta ut det jag räknade med, den förväntade vinsten på 200 000 kronor, säger hon.

Hon tror aldrig att hon kommer att få de pengar hon fakturerat förlaget.

– Det beror helt enkelt på att de inte har några pengar. Det är trist, men jag räknar inte med att få någonting. De är ett sjunkande skepp, säger Isabella Löwengrip.

Det skuldtyngda förlaget har nu bytt namn till Alm & Möller Publishing Group. Förlaget har under en längre tid tampats med stora skatteskulder och miljonförluster, vilket Resumé rapporterat om i omgångar.

Flera medarbetare har tidigare berättat om löner som uteblir i veckor, personal som jobbar utan anställningsavtal och en ovärdig arbetsmiljö.

–      När vi startade tidningen fanns det enorma möjligheter, det var en nischad produkt som hade potential att få till många lönsamma samarbeten. Men tyvärr brast det på bristande ledarskap från deras sida. Hela min grupp avgick när jag gick, det säger en del, säger Isabella Löwengrip och fortsätter:

–      De lovade guld och gröna skogar, men det var ett luftslott och jag kände att de inte hade rent mjöl i påsen.

Egoboost ges fortfarande ut. Alm & Möller Publishing Group drivs av  Daniel Andersson Alm och Johan Möller.'

Johan Möller tycker att Isabella Löwengrip ger en felaktig bild.

– Det hon säger är en sidas version av det hela, Vi gick in med en tredjedel var i Egoboost, jag, Daniel och Isabella. Vi hade en ambition om att vi skulle ta ut 200 000 i vinst. Då fakturerade Isabella direkt det beloppet. Hon fick ut 50 000 kronor plus moms. Jag och Daniel har inte tagit ut en spänn. Vi gjorde förlust och det fanns inget att plocka ut, säger Johan Möller och fortsätter:

– När Isabella lämnade löste vi ut henne. Hon fick ut sitt aktiekapital när vi tog över bolaget och även sin kontanta insats på aktiekapitalet. Det är synd att hon säger så här och att vi inte får arbetsro.

Förlaget genomgår en rekonstrution som går bättre än plan, enligt Johan Möller.

– Vi har funnits i tre år och ger ut fem tidningar. Rekonstruktionen går lysande, säger Johan Möller.

Isabella Löwengrip är nu bokaktuell med boken Economista som hon skrivit tillsammans med Pingis Hadenius.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.