Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Blöta nyheter – mitt i sommartorkan

Publicerad: 28 juli 2015, 09:59

Den ambulerande fotografen Filip Erlind och hans reporterkollega Axel Brantemo står redo att rycka ut till Närkes alla regniga hörn

Foto: Filip Erlind

Det dåliga vädret i kombination med en händelsefattig sommar har väckt kreativiteten på Nerikes Alehanda. Med glimten i ögat rapporterar man direkt från länets olika vattenpölar.


Ämnen i artikeln:

Nerikes Allehanda

Under hashtaggen #NAregn kan NA:s läsare posta sina egna bilder och filmklipp. Samtidigt har man två mobila reportrar ute på språng. Läsarna kan dessutom tipsa de mobila reportrarna  om olika begivenheter.

Idén föddes delvis ur det faktum att läsarna var trötta på alla dåliga vädernyheter.

– När vi skrev artikeln "nu kommer sommarvädret till Örebro" blev den rekordklickad och delad. Men när vi skrev om "regn till helgen" var det som att folk blundade och scrollade vidare, berättar Johan Arvidsson, webbredaktör på NA.se.

För att vända på steken har man nu startat en direktrapportering från det dåliga vädrets härjningar. Tanken är att göra något positivt och lekfullt av situationen.

Direkrapporteringen, som finns i ett särskilt flöde på sajten, har redan genererat en del reaktioner och tips. Försöket lanserades på tisdagen och ska hålla på ett par dagar.

– Läsarna verkar uppskatta den ironiska tonen, säger Johan Arvidsson.

För att skapa flödet har man till sin hjälp direktrapporteringsverktyget ScribbleLive. Det ger möjlighet för redaktören att lägga upp bilder och filmklipp från reportrarna men också facebookstatusar och tweets från läsarna. Vanligtvis använder man det vid rättegångar och allsvenska fotbollsmatcher.

– Nu använder vi det i det här mer lättsamma sammanhanget, säger Johan Arvidsson.

Mika Wallgren

Ämnen i artikeln:

Nerikes Allehanda

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.